Mainos

Terroriuhka laittoi Nizzan maratonin järjestelyt uusiksi – Suomalaiskilpailija: "Ei tullut mieleenkään perua"

0:26

Nizzan kuuluisa rantakatu Promenade des Anglais on tyhjä. Tänä aamuna kadulla piti olla kova vilske. Maratonille Nizzasta Cannesiin osallistuu noin 15 000 juoksijaa. Mutta nyt juoksijat pysyvät kadulta poissa.

Reitiltään kauniin maratonin järjestäminen oli pitkään vaakalaudalla. Sitä pidettiin suurena turvallisuusriskinä. Lähtöpaikka päätettiin kuitenkin siirtää kaupungin laidalle.

Aamuyhdeksältä Suomen aikaa starttaavalle maratonille osallistuu tänäkin vuonna kymmeniä suomalaisia. Useita eurooppalaisia maratoneja kiertäneet MP-juoksuklubin Timo Anttila ja Vesa Puttonen eivät pelkää, ja pitävät hyvänä, että maraton järjestetään.

– Ei tullut mieleenkään perua juoksemista. Missä vain voi tapahtua mitä tahansa, kertoi Timo Anttila juoksun aattona.

Samaa mieltä oli Vesa Puttonen.

– Onneksi tämä järjestetään. Peruuttaminen olisi ollut huonoa mainosta, kommentoi Puttonen.

Lisää vaivaa järjestelyistä

Maratonin peruuttaminen olisi ollut huono viesti Rivieran turismille. Alueella on tehty kaikki voitava vuosi sitten tehtyjen Pariisin terrori-iskujen ja heinäkuisen Nizzan rantakadun joukkosurman jäljiltä. Nizzan maraton ja Nizzan helmikuiset karnevaalit on päätetty järjestää.

Juoksijoille lisääntyneet turvajärjestelyt ovat tuoneet kuitenkin paljon lisää vaivaa.

– Maraton expoon, missä kilpailunumerot jaetaan, joutui kulkemaan metallinpaljastajien läpi, kuvaili Timo Anttila tuntemuksiaan.

Juoksun lähtöpaikka on siirretty turvasyistä pois perinteiseltä Pomenade des Anglais’lta Nizzan jalkapallostadionille ja sen ympäristöön. Sielläkin varusteista pidetään tarkkaa silmää.

– Viimeinen kuljetus keskustasta lähtöpaikalle starttaa kello 6.15 Ranskan aikaa. Aamiainen hotellissa alkaa varttia myöhemmin eli kyllä tästä vaivaa on, mietti Puttonen aamun ohjelmaa.

Reput ja pullot kielletty

Järjestäjät ovat kieltäneet juoksijoilta kaikenlaiset reput ja laukut. Samoin omat juomapullot on suomalaisjuoksijoiden mukaan kielletty. Turvajärjestelyjä myös reitillä on vahvistettu.

Maratonreitti kulkee hienoissa merimaisemissa ja palmujen varjossa Antibesin kautta Cannesin rantakadulle. Myös maalissa juoksijoita odottavat erityisjärjestelyt. Maaliin tultuaan juoksijoilla on edessä vielä kiduttava 700 metrin siirtyminen alueelle, mistä omat vaihtovaatteet ja muut tavarat löytyvät.

– Kaikki on vapaaehtoista. Uskon turvatoimien riittävyyteen, mietti Timo Anttila ennen juoksua.

0:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.