Terrorismista tohtoriksi väitellyt suomalaisupseeri: Isis etsii jatkuvasti uutta taistelupaikkaa

Terrori-iskut yhdistävät Jihadistit 2:02

Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaupseeri arvioi tänään tarkastetussa väitöskirjassaan, että jatkuvat terrori-iskut ja hajautettu organisaatiot ovat syynä jihadistiliikkeiden vakiintumiselle.

Globaalin jihadistisen liikkeen strategiasta tohtoriksi tänään väitellyt kapteeni Antti Paronen sanoo, että operaatioiden tahdista on tullut jihadistiliikkeille itseisarvo.

– Kuten Henry Kissinger Vietnamin sodan aikana ilmaisi, niin sissi voittaa, mikäli sissi ei häviä. Eli niin kauan kuin he pystyvät osoittamaan olevansa hengissä ja toiminnallisia, niin he ovat todellakin hengissä ja toiminnallisia, Paronen sanoi MTV Uutisille.

Terrorismin vastaisessa sodassa Isis on menettänyt viime aikoina joukkojaan ja alueitaan. Paronen kuitenkin varoittaa Isiksen uusista suunnitelmista.

– Libya ei ole samassa määrin ollut suurennuslasin alla kuin Irak ja Syyria, mutta Libya on Isisin korkeimmalle johdolle merkityksellinen alue.

– He etsivät jatkuvasti paikkaa, johon tämä taistelu voitaisiin siirtää ja jatkaa sitä mahdollisuuksien mukaan.

Katso videolta, miksi Parosen mukaan taustalle jäänyttä terroristijärjestö Al-Qaidaa ei saa unohtaa Isisin liikehdinnän alla.

Lue myös:

    Uusimmat