Mainos

Terrafamen pääluottamusmies Talvivaarasta: Nyt on näytön paikka

1:41

Terrafamen pääluottamusmies Jukka Vetola ei usko entisen Talvivaaran kaivoksen sulkemiseen, vaan pitää mahdollisena, että seuraavan seitsemän kuukauden aikana tilanne paranee.

– Mielestäni olemme nyt enemmänkin tarkkailuluokalla, Jukka Vetola kuvailee MTV Uutisille.

– Minusta saimme mitä halusimme. Meillä on seitsemän kuukautta aikaa näyttää miten tämä kaivos toimii. Suurta kuvaa tämä ei muuta. Ne, jotka ovat miettineet uutta työpaikkaa, jatkavat miettimistä. Minä uskon, että nyt tehdään entistä kovemmin töitä.

Valtio kertoi tänään valmistautuvansa entisen Talvivaaran kaivoksen hallittuun sulkemiseen. Terrafamen pyörittämän kaivoksen sulkemisen valmistelu toteutetaan tämän vuoden loppuun saakka kestävän siirtymäkauden aikana. Kaivostoiminnan ylösajo ja kaupallinen toiminta voi pitkällä tähtäimellä jatkua vain, jos siirtymäkauden aikana kyetään hankkimaan yksityistä lisärahoitusta.

Yksityisen rahoittajan löytymiseen pääluottamusmies uskoo vankasti.

–  Kyllä se seitsemän kuukautta riittää siihen. Lisäksi meillä on nyt valtion 144 miljoonan euron lisämääräraha Terrafamelle, niin sehän vähentää sitä ulkopuolisen rahoituksen tarvetta. Kyllä tämä kiinnostavuus kasvaa, kun tuotantomäärät nousevat. 

Näin ollen varautuminen kaivoksen sulkemiseen jäisi pelkäksi varautumiseksi.

– Tilanne on aivan toinen seitsemän kuukauden kuluttua. Silloin meillä on täällä kolme toimivaa lohkoa ja tuotantoluvut aivan toista luokkaa. Tämä on meidän omissa käsissämme, Vetola vakuuttaa STT:lle.  

Monessa liemessä kaivoksen pääluottamusaikana keitetyn Vetolan mukaan tämänpäiväinen ratkaisu oli viisas päätös. Sulkemista enemmän henkilöstö uskoo kaivoksen toiminnan jatkumiseen.  

– Meillä oli jo henkilöstön tiedotustilaisuus, jossa asiasta keskusteltiin. Tässä poliittisessa ilmastossa päätös seitsemän kuukauden jatkoajasta ja lisärahoituksesta oli viisas päätös. Kaikkein surkeinta olisi ollut lyödä lopullisesti lappu luukulle juuri nyt, kun olemme saaneet hommat kuntoon. Me emme luovuta suosiolla, Vetola vakuuttaa henkilöstön puolesta.

2:08

2:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.