Mainos

Terrafame pettyi hallinto-oikeuden ratkaisuun – "lupaehdot estävät vesitilanteen ratkaisemisen"

3:08

Terrafame on tyytymätön Vaasan hallinto-oikeuden tekemiin ratkaisuihin. Yhtiö harkitsee valituksen tekemistä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Vaasan hallinto-oikeus on päättänyt, että Nuasjärven purkuputken vuotuinen sulfaattikiintiö on 15 000 tonnia vuodessa, mikä on vain puolet siitä, mitä kaivostoimintaa entisellä Talvivaaran kaivosalueella harjoittava Terrafame olisi halunnut.

– Hyvät edellytykset pitkällä aikavälillä kannattavalle kaivostoiminnalle ovat olemassa. Tästä syystä on erityisen harmillista, että asetetut lupaehdot käytännössä estävät vesitilanteen ratkaisemisen suunnitellulla tavalla, sanoo Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia.

Samalla oikeus muutti kaivoksen kaikki ympäristöluvat määräaikaisiksi. Kaivosyhtiön on haettava purkuputkelle uutta ympäristölupaa viimeistään 31.8.2017. Samalla oikeus päätti, että Terrafamen on haettava koko toiminnalle uutta ympäristölupaa 31.8.2017 mennessä, jos haluaa jatkaa toimintaa 31.12.2018 jälkeenkin.

Yrityksen mielestä hallinto-oikeuden ratkaisu ei perustu ympäristövaikutuksiin. Terrafame huomauttaa, että ratkaisu vaikeuttaa rahoituksen hakemista sijoittajilta, ja koko kaivoksen alasajoa on jo väläytetty julkisuudessa.

– On myös hyvä huomata, että kaivoksen vesitilanne on ratkaistava joka tapauksessa, myös silloin jos kaivos päätettäisiin sulkea, sanoo Ratia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.