Mainos

Terrafamen Ratia: Veronmaksajat hyötyvät, jos Talvivaara saadaan kannattavaksi

3:08

Vaasan hallinto-oikeuden määräämät sulfaattikiintiöt ja ympäristölupien määräaikaisuus uhkaavat kaivostoiminnan tulevaisuutta Talvivaarassa. Kaivosyhtiö Terrafamen Lauri Ratia kuitenkin uskoo kaivoksella olevan yhä mahdollisuus kannattavaan liiketoimintaan.

Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia uskoo, että kaivostoiminnalle Talvivaarassa on pitkällä tähtäimellä hyvät edellytykset.

– Tämä (Vaasan hallinto-oikeuden päätös) ei vaikuta kaivoksen ylösajoon mitenkään, vaan sitä tullaan jatkamaan yhtä määrätietoisesti kuin tähänkin asti, Ratia sanoi Kymmenen uutisissa.

Yhtiö aikookin valittaa sulfaattikiintiöt asettanneesta ja ympäristölupia määräaikaiseksi asettaneesta päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Terrafame on tarvinnut toistuvasti lisärahoitusta, jotta kaivostoimintaa Talvivaaran alueella voitaisiin jatkaa. Vaasan hallinto-oikeuden päätös vaikeuttaa entisestään yksityisen rahoituksen saamista yhtiölle.

Silti Ratia uskoo, että kaivoksesta on mahdollista saada vielä kannattava.

– Veronmaksajille on parempi vaihtoehto laittaa lisärahoitus kaivoksen ylösajoon kuin sen hallittuun alasajoon, koska alasajo tulisi veronmaksajille kalliimmaksi kuin toiminnan jatkaminen.

Talvivaaran elvyttäminen vaatisi Ratian mukaan noin 200 miljoonaa euroa lisärahoitusta, kun taas alasajo veisi vähintään 300 miljoonaa.

2:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.