Mainos

Teräaseella varustautunut henkilö liikkui Lahdessa peruskoulun tiloissa – oppilaat evakuoitiin luokkahuoneisiin

Lahdessa Tiirismaan peruskoulun parakkialueen läpi on perjantaina kulkenut vaaralliseksi luokiteltu henkilö.

Henkilö oli liikkunut luvatta vanhan Tiirismaan koulun rakennuksessa ja vahtimestari oli havainnut hänellä teräaseen, kerrotaan Lahden kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

Poliisin arvion mukaan rakennuksessa liikkuneella henkilöllä ei ollut tarkoitus kohdistaa uhkaa kouluyhteisön jäseniin. Henkilö oli kuitenkin juossut karkuun koulualueen pihan läpi.

Oppilaat evakuoitiin luokkatiloihin

Tapahtuneen aikana oppilaat ovat olleet oppitunneilla. Tilanteesta annettiin välittömästi hätäkuulutus, mikä ohjeistaa opettajat evakuoimaan oppilaat luokkatiloihin ja lukitsemaan ovet.

Poliisipartiot olivat saapuneet välittömästi paikalle. Tilanteen aikana koululaisille oli kuulutettu, että luokissa täytyy pysyä, vaikka välitöntä vaaraa ei ollut.

Koulupäivää jatkettiin normaalisti

Noin 20 minuuttia kestäneen tilanteen jälkeen rehtori kuulutti koulun oppilaille ja opettajille, mitä tilanteessa oli tapahtunut. Tapahtuneesta tiedotettiin huoltajille Wilma-palvelun kautta. Lisäksi asiasta on keskusteltu opettajien johdolla luokissa.

Koulupäivä jatkui normaalisti tilanteen päätyttyä.

Oppilaille on järjestetty keskusteluapua koulun puolesta, mutta ohjattu myös tarvittaessa olemaan viikonloppuna yhteydessä valtakunnalliseen kriisipalveluun tai Lahden kaupungin nuorisotaloon.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja