Lahtelaiskoulun poikkeustilanteesta uutta tietoa: Vaaralliseksi luokiteltu mies oli kiipeillyt koulun katolla kuparivarkaissa

Lahtelaisen Tiirismaan peruskoulun parakkialueella liikkui perjantaina vaaralliseksi luokiteltu henkilö, minkä johdosta koulussa annettiin hätäkuulutus ja oppilaat evakuoitiin luokkiin.

Hämeen poliisilaitos kertoo, että kyseinen henkilö oli ollut mahdollisesti anastamassa kuparilevyjä käytöstä poistetusta Tiirismaan koulusta. Miehestä oli tehty havainto koulun katolla.

Poliisi oli hälytetty koululle hätäkeskuksen kautta noin puoli yhden aikaan iltapäivällä.

Uhkaili huoltomiestä astalolla

Kuparivarkaissa ollut mies oli tullut huoltomiehen yllättämäksi. Huoltomies oli seurannut miestä autolla, jolloin tämä oli ottanut jonkin astalon takin alta käteensä ja uhannut sillä huoltomiestä.

Uhkailun jälkeen mies oli poistunut paikalta Onnelantietä pitkin Lahden kaupungin sairaalan suuntaan. Usean partion voimin suoritetusta etsinnästä huolimatta mies pääsi pakosalle.

Oppilaat evakuoitiin varotoimena

Henkilö oli juossut parakkikoulun pihan läpi. Koulun oppilaat olivat olleet tapahtumahetkellä parakeissa sisällä. Varotoimena koulun ovet lukittiin ja oppilaat evakuoitiin luokkahuoneisiin. Vaaratilannetta ei ollut syntynyt.

Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus laittomasta uhkauksesta ja varkauden yrityksestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja