Mainos

Teollisuustuotanto vahvassa kasvussa

Suomen teollisuustuotannon vientivetoinen kasvu jatkui, kun tuotanto kasvui toukokuussa 12,4 prosentilla viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Eniten kasvattivat tuotantoaan sähköteknisiä tuotteita valmistavat alat, joiden tuotanto lisääntyi peräti 47 prosentilla.

Piirilevy

Paperiteollisuuden tuotanto kasvoi toukokuussa 9 prosenttia, kun se huhtikuussa aleni lakon seurauksena 20 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi toukokuussa 7,8 prosenttia edellisvuodesta. Metalliteollisuuden tuotanto lisääntyi toukokuussa lähes 23 prosenttia. Kasvussa olivat kaikki metallin päätoimialat, mutta sähköteknisten tuotteiden tuotanto lisääntyi huikeat 47 prosenttia.

Kemianteollisuuden tuotanto lisääntyi toukokuussa lähes 6 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden tuotanto kasvoi 0,4 prosenttia. Kasvu johtui osittain elintarvikkeiden ja juomien valmistuksen vajaan 6 prosentin kasvulla. Toukokuussa tehdasteollisuuden kapasiteetista oli käytössä lähes 91 prosenttia.

Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste ylitti 99 prosenttia. Metalliteollisuudessa käyttöaste oli lähes 92 prosenttia ja kemianteollisuudessa noin 83. Myös kausitasoitettuna Suomen teollisuustuotanto lisääntyi toukokuussa 12,4 prosenttia vuotta aiemmasta. OECD:n sarjojen mukaan vastaava tuotannonkasvu oli Yhdysvalloissa 5,8 prosenttia edellisvuotista suurempi, Japanissa 7,3 prosenttia ja Saksassa 8,7.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.