Mainos

Teollisuustuotanto rojahti ennätysalas

Suomen teollisuustuotannon alamäki jyrkkeni rajusti marraskuussa. Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto rojahti peräti 10,1 prosenttia vuoden takaista pienemmäksi.

Tilastokeskuksen mukaan työpäiväkorjatussa tuotannossa työpäivien lukumäärä on tasattu.

Viimeksi vielä tätä jyrkempi pudotus koettiin syvimmän laman aikana vuonna 1991. Vielä lokakuussa vuositason lasku oli vain 1,2 prosenttia.

Myös teollisuustuotannon kasvu on tammi-marraskuun aikana huvennut 0,3 prosenttiin. Viime vuoden vastaavasta ajasta kasvutahti on hidastunut yli neljä prosenttiyksikköä.

Kansainvälinen taantuma on puraissut tuotantoa kaikilla Suomen teollisuuden päätoimialoilla. Eniten eli lähes 18 prosenttia tuotanto on kutistunut puu- ja paperiteollisuudessa. Metalliteollisuuden tuotanto on laskenut vuodessa 8,4 prosenttia. Vähiten on tähän mennessä kärsinyt elektroniikka- ja sähkötuotteiden tuotanto, jossa miinusta vuoden takaisesta oli marraskuussa vain 2,9 prosenttia.

Myös tehdasteollisuuden kapasiteetin käyttöaste on alempana kuin 13 vuoteen. Marraskuussa käyttöaste laski 77 prosenttiin, lähes kahdeksan prosenttiyksikköä vuoden takaisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.