Mainos

Teollisuuden talousnäkymät yhä synkkiä

Teollisuusyritykset pitävät talousnäkymiään yhä heikkoina, vaikka Teollisuuden ja työnantajien luottamusindikaattorin pisteluku parani helmikuusta.

Suomen teollisuuden suhdannetilanne pysyi synkkänä maaliskuussa. Teollisuuden ja työnantajien (TT) luottamusindikaattori osoittaa edelleen miinusta, vaikka pientä kohennusta on ilmassa. Indikaattorin pisteluku oli maaliskuussa -5, kun se oli helmikuussa vielä -10.

Osastopäällikkö Pekka Tsupari TT:stä arvioi, että toive Irakin kriisin nopeasta ratkeamisesta osaltaan nosti tuotanto-odotuksia. Lisäksi tilannearvioon on vaikuttanut alhainen tuotannon lähtötaso maaliskuussa.

Teollisuuden tilauskanta oli alhainen ja kapasiteetin täyskäyttöaste matala. Myyntihintaodotukset heikkenivät edelleen. Varastot olivat edelleen normaalia suuremmat, mutta valmistuotevarastot supistuivat hieman.

Tietoteollisuuspalvelujen luottamusindikaattori laski selvästi maaliskuussa. Yritykset arvioivat suhdannetilanteensa tavallista heikommaksi. Indikaattorin pisteluku oli maaliskuussa -20, kun se helmikuussa oli 19. Myyntiodotukset kääntyivät laskuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.