Tennistähti ärähti Novak Djokovicin aiheuttamasta kohusta – "Kaikki eivät pelaa sääntöjen mukaan"

Tenniksen ykköstähti Novak Djokovic on ollut viime päivät suuren kohun keskiössä, kun rokottamaton serbialainen saapui vastoin Australian koronasäädöksiä rokottamattomana maahan. Djokovicin kilpatoveri Stefanos Tsitsipas sanoi mielipiteensä kohusta.

Djokovicin pelaaminen Australian avoimissa on ollut epävarmaa, koska hän on käynyt kulisseissa vääntöä siitä, saako hän jäädä maahan rokottamattomuudestaan huolimatta. Australian oikeusistuin hylkäsi maan rajaviranomaisten päätöksen evätä Djokovicilta viisumin, mutta kohu ja epävarmuus Djokovicin ympärillä on jatkunut siitäkin huolimatta.

Urheilumaailma on seurannut Djokovic-saagaa suurella mielenkiinnolla ja monet kilpatoveritkin ovat ottaneet kantaa kohutapaukseen. Myös kreikkalaistähti Stefanos Tsitsipas on antanut mielipiteensä asiasta.

– Hän on selvästi pelannut omien sääntöjensä mukaan ja tehnyt sellaisia asioita, joita monella pelaajalla ei ole rohkeutta tehdä. Varsinkin, kun ATP ilmoitti tietyistä kriteereistä, jotka pelaajien oli täytettävä saapuakseen maahan, Tsitsipas kommentoi Reutersin mukaan.

Tsitsipas painottaa, että suurin osa pelaajista on noudattanut Australian maahantulovaatimuksia säntillisesti.

– Kukaan ei oikeasti ajatellut tulevansa rokottamattomana Australiaan ja jättää noudattamatta protokollaa. Se vaatii uhkarohkeutta ja Grand Slamin riskeeraamisen. En usko, että moni pelaaja tekisi niin.

Djokovicin mahdollinen osallistuminen Australian avoimiin jakaa mielipiteitä. Kreikkalaistähti sanoo voivansa katsoa asiaa kahdelta kantilta, mutta rivien välistä voi lukea, mitä mieltä Tsitsipas Djokovicin osallistumisesta todella on.

– Ensimmäinen on se, että lähes jokainen pelaaja on täysin rokotettu ja seuraa protokollaa pelatakseen Australiassa. Toisaalta näyttää nyt siltä, että kaikki eivät pelaa sääntöjen mukaan. Todella pieni osa (pelaajista) seuraa omaa tapaansa, mikä saa enemmistön näyttämään typerältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja