Novak Djokovicille tylyt ehdot Australiasta – "Seuraavalla koneella kotiin"

Tennistähti Novak Djokovicin tulee todistaa, että hänellä on aidot lääketieteelliset syyt vapautukseen koronarokotteesta laskeutuessaan Australiaan Grand Slam -turnausta varten, maan pääministeri Scott Morrison alleviivasi keskiviikkona. 

Miesten maailmanlistan ykköspelaaja ilmoitti tiistaina, että hän on saanut luvan pelata Australian avoimissa ja on matkalla turnauspaikalle.

Australian tennisliitto ja Victorian osavaltion viranomaiset ilmoittivat, että Djokovic on 26 hakijan joukossa yksi harvoista, joka sai vapautuksen koronarokotepakosta. Päättäjien mukaan Djokovic ei saanut tapauksessa erityiskohtelua. 

Australian pääministeri Morrison on ottanut asiassa ehdottoman linjan. 

– Odotamme hänen esitystään ja sen tueksi keräämiään todisteita. Jos todisteet eivät ole riittäviä, hän saa saman kohtelun kuin muutkin ja lähtee seuraavalla koneella kotiin. Novak Djokovicia varten ei ole mitään erikoissääntöjä. Ei minkäänlaisia, Morrison linjasi.  

Uutinen Djokovicin saamasta vapautuksesta on synnyttänyt kritiikkiä Australiassa, jossa yli 90 prosenttia yli 16-vuotiaasta väestöstä on saanut kaksi rokoteannosta. Turnauskaupunki Melbournessa on ollut käytössä maailman tiukimmat karanteenitoimet koronapandemian aikana. 

Djokovic, 34, on voittanut Australian avointen kaksinpelitittelin ennätykselliset yhdeksän kertaa ja on turnauksen puolustava mestari.

Hänellä olisi Melbournessa mahdollisuus nousta kaikkien aikojen eniten miesten Grand Slam -kaksinpelimestaruuksia saavuttaneeksi pelaajaksi. Nyt hän jakaa ykköspaikan (20 titteliä) Rafael Nadalin ja Roger Federerin kanssa. Myös Nadal on mukana 17. tammikuuta käynnistyvässä turnauksessa. 

Poliisi ja koronatoimia vastustavat mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen Australiassa – katso hurja video paikan päältä 1:18
Poliisi ja koronatoimia vastustavat mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen Australiassa viime elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat