Tenniksen olympiavoittaja ja 8-kertainen grand slam -mestari lopettaa historiallisen uransa

Serbiankanadalainen nelinpelilegenda Daniel Nestor lopettaa menestyksekkään tennisuransa 46-vuotiaana.

Pääkuvan videolla Jarkko Nieminen kertoo näkemyksiään Suomi-tenniksen tulevaisuudesta.

Nestor pelasi viimeisen ottelunsa lauantaina Kanadan Davis Cup -joukkueessa. Hän hävisi Vasek Pospililin parina Hollannin Matwe Middelkoopille ja Jean-Julien Rojerille erin 3–1.

– Tiedän, että on aikani. Haluaisin pelata paremmin, mutta tasoni ei ole enää riittävän hyvä, Nestor sanoi viimeisen ottelunsa jälkeen.

Vuoden 2002 maailmanlistan ykkösen Nestorin ura oli historiallisen komea. Hän voitti vuonna 2000 Sydneyssä olympiakultaa Sébastien Lareaun parina. Nestor onnistui myös voittamaan nelinpelissä kaikki grand slam -turnaukset (Australian avoimet, Ranskan avoimet, Wimbledon ja US Open) vähintään kerran. Yhteensä hän saavutti kahdeksan miesten nelinpelin grand slam -turnausvoittoa. 

Nestorista tuli vuonna 2009 tennishistorian ensimmäinen pelaaja, joka oli voittanut kaikki grand slam -turnaukset ja kaikki yhdeksän Masters-turnausta.

ATP-turnauksia Nestor voitti urallaan hurjat 91 kappaletta. Nestorista tuli vuonna 2016 tennishistorian nuorin pelaaja, joka on saavuttanut 1 000 otteluvoittoa.

Lue myös:

    Uusimmat