Mainos

Telttakylät täyttyvät kotinsa menettäneistä

Monille telttakylien asukkaille ajatus asunnottomuudesta oli vielä viime vuonna kaukainen painajainen. Nyt se on raakaa todellisuutta yhä useammalle työpaikkansa ja asuntonsa menettäneelle, koulutettuun keskiluokkaan kuuluneelle amerikkalaiselle.

Telttakyliä on noussut erityisesti Kaliforniaan ja Floridaan, mutta niitä on ilmestynyt myös esimerkiksi Länsi-Virginiaan ja New Yorkin pääkaupungin Albanyn ympäristöön.

Useiden telttamajoitukseen joutuneiden kertomukset ovat samanlaisia. Ensin menee työpaikka ja sitten asunto. Motellista muutetaan autoon ja lopulta päädytään telttaan.

Teltassa asuminen johtuu muun muassa siitä, että kodittomien suojat ovat olleet jo pitkään täpötäynnä.

Floridassa telttoja on pystytetty muun muassa seurakuntien alueelle. St. Peterburgissa olevan Catholic Charities -seurakunnan teltta-asukkaista suuri osa on menettänyt omaisuutensa talouskriisissä.

- Monet heistä ovat työkykyisiä työttömiä, jotka ovat menettäneet kotinsa, kertoi hyväntekeväisyysjärjestön edustaja Sheila Lopez USA Today -lehdelle.

- Nyt he eivät voi hakea töitä, koska he ovat epäsiistejä, parta on ajamatta. He ovat asuneet autoissa tai kadulla.

Parkkipaikalle tai telttakylään

- Kuuluin keskiluokkaan. Minulla oli auto ja viikoittainen palkkasekki. Nyt töitä on mahdoton löytää, kertoo 48-vuotias, yliopistokoulutuksen saanut David Grondin USA Todaylle.

National Alliance to End Homelessness -järjestön arvion mukaan taantuma ajaa ainakin puolitoista miljoonaa amerikkalaista kodeistaan seuraavien kahden vuoden aikana, elleivät velalliset saa apua. Eikä tilanne ole helpottumassa.

Esimerkiksi Massachusettsin osavaltiossa kodittomien perheiden määrä on kasvanut melkein 40 prosenttia ja suojat ovat monin paikoin täynnä. Telttakylät laajenevat myös Kaliforniassa, Santa Barbarassa ja pääkaupunki Sacramenton ympäristössä.

Santa Barbarassa viranomaiset ovat päästäneet autoissa ja asuntovaunuissa asuvia myös suurille parkkipaikoille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.