"Teloitustyyliin" tapetun Rhoden perheen murha on selviämässä – murhaajiksi epäillään Wagnerin perhettä: "Tämä on oudoin tarina, johon olen törmännyt lainvalvontaurallani"

Ohion poliisi on pidättänyt neljä ihmistä, joiden uskotaan liittyvän yhdysvaltalaisia vuonna 2016 shokeeraaneen Rhoden perheen massamurhaan. Perhe pyöritti massiivista marihuanaoperaatiota, ja murhan syyksi epäillään huoltajuuskiistaa. Pidätettyjen joukossa on yhden uhrin ex-poikaystävä.

Ohion osavaltion pääsyyttäjä, Mike DeWine, ilmoitti pidätyksistä tiistaina.

– Tämä on oudoin tarina, johon olen törmännyt lainvalvontaurallani, Ohion osavaltion pääsyyttäjä Mike DeWine kommentoi The Daily Beastin mukaan.

Rhoden perheen massamurha

Vuoden 2016 huhtikuussa Rhoden perheen kahdeksan jäsentä löydettiin ammuttuina sängyistään. Poliisin mukana murhat oltiin tehty "teloitustyylillä."

Kaikki perheenjäsenet eivät asuneet saman katon alla, vaan heidät oli tapettu omiin koteihinsa. Ruumiita löytyi neljästä asunnosta. Kolmessa näistä asunnoista oli viranomaisten mukaan suuret kannabisviljelmät.

Kolme lasta selvisi teloituksesta. Heidän joukkoonsa lukeutuu murhatun Hanna Rhodenin, 19, viisi päivää vanha tytär Kylie.

Teloituksen tekijöiksi epäillään Rhoden perheen ystäviä, Wagnerin perhettä. Perheen pojalla, Edward "Jake" Wagnerilla, oli yhteinen lapsi, Sophie, Hanna Rhoden kanssa.

– Huoltajuudesta tuli pakkomielle (Wagnereille).

Wagnerin perheen "sydämettömän julma, kylmäverinen" teloitus

Poliisi pidätti tapauksen johdosta Wagnerin perheen: George "Billy" Wagner III:en, Angela Wagnerin, Geroge Wagner IV:n ja Edward "Jake" Wagnerin.

Pääsyttäjä DeWinen mukaan Wagnerit olivat suunnitelleet heidän "sydämettömän julmaa, kylmäveristä" teloitusta useita kuukausia.

Epäilyt olivat väitetysti opiskelleet uhriensa rutiineja ja tehneet Rhoden perheiden kodeista pohjapiirrustuksia, joihin he olivat tehneet merkintöjä nukkumapaikoista.

Lisäksi he olivat ostaneet panoksia ja rakentaneet äänenvaimentimia aseisiin.

Julkisuudessa murhien syyksi on epäilty huoltajuuskiistaa. Jake Wagner ja pikku-Kylien isä Charlie Gilley olivat riidoissa, koska Jaken mukaan isyydestä ei ollut täyttä varmuutta. Jake sanoi, että on 50 prosentin mahdollisuus, että hän itse olisikin Hannahin ja Charlien yhteiseksi lapseksi väitetyn Kylien isä.

Sekavat perhesuhteet

Jake on kertonut julkisuudessa, että hän seurusteli Hanna Rhodenin kanssa noin kolmen vuoden ajan. Tuona aikana he saivat tyttären, Sophian.

Mies kertoi, että vaikka hän ei olisikaan Kylien isä, hän haluaisi silti tavata tätä säännöllisesti, jotta Sophie voisi viettää aikaansa siskonsa tai siskopuolensa kanssa.

Kylien isänä pidetty Charlie Gilley on myös murhatun Frankie Rhodenin kihlatun ja niin ikään murhatun Hannah Gilleyn veli.

"Hänen äitinsä on vierailemassa Jeesuksen luona"

Viime vuonna Jake antoi haastattelun, jossa hän kertoi perheen muuttaneen Alaskaan, koska oli syntynyt huhuja, joiden mukaan Wagnerit olisivat tappaneet Rhodenit.

Ideana oli Jaken mukaan suojella hänen tytärtään Sophiaa.

– En ole kertonut Sophialle, että hänen äitinsä on tapettu tai murhattu. Se voisi olla liikaa hänen käsiteltäväksi. Hän tietää, että hänen äitinsä on vierailemassa Jeesuksen luona ja elää hänen sydämessään milloin ikinä hän tarvitsee häntä.

Kannabista ja koiratappeluita?

Jakea syytetään myös seksistä alaikäisen kanssa, koska Hanna Rhoden oli 15-vuotias ja Jake 20-vuotias kun he seurustelivat.

Sophia-tytär oli murhayönä Rhodenin perheen hoidossa.

Wagnereita syytetään muun muassa murhista, joista he voivat saada kuolemantuomiot. Lisäksi heitä syytetään muun muassa salaliitosta ja todisteiden tuhoamisesta.

Kun pääsyyttäjä DeWineltä kysyttiin, pitävätkö Rhoden perhettä koskevat väitteet kannabiksen kasvatuksesta ja koiratappeluihin osallistumisesta, DeWine vastasi tapaukseen liittyvän huumausaineet.

Ne eivät kuitenkaan ole hänen mukaansa murhien pääsyy.

Lue myös:

    Uusimmat