Nuorisojoukko ryösti liudan Hollywood-julkkiksia 15 vuotta sitten – "Bling Ringin" johtaja kertoo nyt viimeisestä keikasta ennen kiinni jäämistä

Lukuisten julkkisten Hollywood-koteihin vuosina 2008 ja 2009 murtautuneen Bling Ring -nuorisojoukon johtajaksi kutsuttu Rachel Lee kertoo rikoksista ensimmäistä kertaa julkisesti. 

Rachel Lee oli 19-vuotias, kun hän ajoi Xanaxin vaikutuksen alaisena neljä tuntia Las Vegasista Los Angelesiin ryöstääkseen näyttelijä Lindsay Lohanin. Leen ystävät olivat New York Timesin mukaan soittaneet hänelle ja sanoneet, että lähdetään varastamaan, jolloin Lee nappasi tavaransa, heitti pillerin naamaansa ja lähti.

– Se kuulostaa todella psykoottiselta, mutta tunsin silti pelkoa, että jään jostain paitsi, nyt 33-vuotias Lee kertoo HBO-suoratoistopalvelun uudessa The Ringleader: The Case of the Bling Ring -dokumentissa.

Bling Ringiksi kutsuttu losangelesilainen nuorisoporukka kierteli Hollywoodissa lokakuun 2008 ja elokuun 2009 välisenä aikana murtautuen lukuisten julkisuudenhenkilöiden koteihin ja ryöstäen heiltä luksustavaroita yhteensä yli kolmen miljoonan dollarin edestä.

Bling Ringin uhreiksi joutuivat Lindsay Lohanin lisäksi muun muassa Paris Hilton, Megan Fox,  Brian Austin Green sekä Orlando Bloom.

Rachel Leetä on tituleerattu julkisuudessa Bling Ringin johtajaksi. HBO:n dokumentissa Lee kertaa viimeiseksi jäänyttä ryöstöään, jossa Bling Ring sai saaliikseen 130 000 dollarin edestä vaatteita, koruja ja henkilökohtaisia ​​esineitä Lindsay Lohanin Hollywood Hillsin kodista. 

New York Timesin mukaan Lee tiesi viimeiselle ryöstöretkelle lähtiessään olevansa Los Angelesin poliisin tutkassa, sillä viihdelehti TMZ oli aiemmin julkaissut valvontakameravideon nuorista murtautumassa The Hills -tähti Audrina Partridgen kotiin. Lee kertoo New York Timesin mukaan dokumentissa viimeisen keikan panosten olleen korkeat, koska Bling Ringin jäseniä tarkkailtiin jo. 

Siinä vaiheessa olimme aivan todella reunalla. Luulen, että osa minusta ajatteli, että menen vahvana loppuun saakka, Lee kertoo.

Yksi Leen ystävistä, tuolloin 18-vuotias Alexis Neiers ilmiantoi Leen ja toisen Bling Ringin jäsenen Nick Prugon poliisille anonyymissä puhelussa. Pian Prugo ja kaksi muuta Bling Ringin jäsentä pidätettiin yhteyksistä murtoihin.

Dokumentissa Lee muistelee puhuneensa Prugon kanssa Lohanin ryöstön jälkeen. 

Sanoin hänelle: "Tämä on todella huono juttu, mitä meille tapahtuu. En tiedä, mitä meille tulee tapahtumaan". Muistan, että laitoin käteni hänen harteilleen ja sanoin "...Mutta rakastan sinua niin paljon. En koskaan petä sinua", Lee sanoo.

Päivää myöhemmin Lee sai kertomansa mukaan puhelun Prugolta, joka kysyi Leen isän osoitetta Las Vegasissa, jossa myös Lee asui.

– Minä ja Nick olimme edelleen parhaita ystäviä. Muistan, että kun vastasin puhelimeen, se ei vastannut meidän tavanomaista tunnelmaamme, Lee kertaa.

Hetkeä myöhemmin joku hakkasi Leen isän asunnon ovea.

– Nick petti minut. Ovi lensi auki kuin siellä olisi ollut pommiryhmä, Lee kertoo.

Lee kertoo dokumentissa polisiien myllänneen koko talon läpi. Lopulta he löysivät Leen vessan roskakorista revityn kuvan alastomasta Paris Hiltonista.

– Poliisit olivat ikionnellisia. He sanoivat, että "Saimme hänet, saimme tarvitsemamme todisteet". Etsivä sanoi minulle "Tämä on kuin tuolileikki. Puhuimme jo ystävillesi, ja sinä olet ainoa, jolta puuttuu tuoli", Lee muistelee.

Lee tuomittiin Kalifornian osavaltion vankilaan neljäksi vuodeksi Patridgen kotiin murtautumisesta. Hänet vapautettiin 16 kuukauden jälkeen.

Lee ei ole aiemmin antanut tapahtuneesta haastatteluja. HBO:n dokumentin ohjannut Erin Lee Carr kertoi New York Postille Leen olleen aiemmin peloissaan.

– Hän oli se henkilö, joka tuomittiin neljäksi vuodeksi osavaltion vankilaan. Hänen äitinsä ohjeisti (Leetä) olemaan puhumatta, ja tämä totteli, Erin Lee Carr sanoi.

Hän ajatteli, että pelkkä asiasta puhuminen paljastaisi hänet uudelleen, ja hänen elämänsä olisi sen seurauksena haastavampaa. Hän tunsi vihdoin olevansa tarpeeksi turvallisessa paikassa puhuakseen siitä, hän jatkoi.

Dokumentin perusteella Lee työskentelee nykyisin kampaamossa ja asuu Los Angelesin Sherman Oaksin esikaupunkialueella.

Lue myös:

    Uusimmat