Mainos

Tekstiiliteollisuus: Toppavaatevalmistajille Venäjän pakotteet olisivat kova paikka

Venäjän mahdolliset tekstiilien ja vaatteiden tuontiin liittyvät vastapakotteet ovat Euroopan mittakaavassa pienet, sillä Venäjälle tuotavista tekstiileistä alle viidesosa tulee Euroopasta.

Suomen tekstiiliviennistä kuitenkin neljännes suuntautuu Venäjälle, ja viennin arvo on noin 150 miljoonaa euroa. Ajankohtakin on kriittinen, nimittäin parhaillaan käynnissä on talvivaatteiden sesonki.

Tekstiili- ja vaatetusteollisuusalan yhdistyksen, Finatexin toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen kertoo, että suomalaisissa tekstiilitehtaissa ei lohduta se, että isossa mittakaavassa Venäjän vastapakotteet olisivat varsin maltilliset

– Joillekin meidän yrityksille Venäjän-myynti on suuri ja näille yritykselle ne merkitykset ovat todella suuria. Joka tapauksessa suomalaisyritysten vaatemyynti Venäjälle on sen suuruinen, että ajatus, että nämä Venäjälle tarkoitetut tuotteet myytäisiin Suomessa, ei ole mahdollista, Auvinen sanoi MTV:n Uutisilivessä.

Auvinen muistuttaa, että vaihtoehtoisten markkinoiden löytäminen tulisi olemaan haastavaa.

– Suomalaiset eivät kuitenkaan osta kolmea tai neljää talviulkoilupukua tai kolmea talvitakkia.

Mikäli pakotteet jatkuisivat pitkään, yrittäjät olisivat pulassa.

– Jos on yritys, jolla on paljon Venäjän-vientiä, niin kyllä sen toimintaedellytykset vaarantuvat jonkin verran. Yhdessä katsomme nyt Saksan ja Italian alan liittojen kanssa, miten EU voi auttaa näitä yrityksiä. Suomessa on lisäksi Finnveran suhdannelaina, jota suomalaiset tekstiili- ja vaatetusalan yritykset voivat saada äkilliseen suhdannevaikutukseen ja sen tuomiin ongelmiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.