Teknologiateollisuuden neuvottelut keskeytyivät – lakko alkamassa keskiviikkona

2:05
Katso myös : Jarkko Eloranta MTV:n Uutisextrassa: Voimapolitiikka on palannut työmarkkinoiden neuvottelupöytiin

Kemianteollisuuden osalta neuvottelut jatkuvat vielä iltapäivällä.

Teknologiateollisuuden kolmipäiväinen lakko alkaa keskiviikkona. Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä, ettei teknologiateollisuuden työriidassa päästy tänäänkään ratkaisuihin.

–  Käytännössä meidän ilmoittamat työtaistelut alkavat ilmoituksen mukaan huomisesta eteenpäin, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto vahvisti STT:lle.

Aalto tarkentaa, että kemianteollisuuden osalta sovittelu jatkuu vielä tänään iltapäivällä.

–  Sitten tietysti nähdään, mitä siellä tapahtuu, mutta en osaa arvioida sitä sen enempää.

Aalto painottaa, että tällä vaiheessa vahvistus lakkojen alkamisesta tarkoittaa nimenomaan Teknologiateollisuuden ilmoituksessa olevia yrityksiä.

–  Jos tuolla kemian sovittelussa joku ratkaisu syntyy, niin silloinhan se tietysti muuttaa tilanteen. Teknologiateollisuuden osalta joka tapauksessa lakot alkavat ilmoituksen mukaan.

Teollisuusliitto on aiemmin ilmoittanut, että teknologiateollisuudessa ja kemianteollisuudessa alkaa keskiviikkona kolmipäiväinen lakko, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun. Lakkojen toteutumista on pidetty todennäköisenä, sillä Teollisuusliitto hylkäsi viime perjantaina valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran sovintoesityksen teknologiateollisuuden työriidassa.

Jos lakko toteutuu sekä teknologia- että kemianteollisuudessa, on sen piirissä 50 toimipaikkaa, muun muassa ABB-yhtymän toimipaikkoja, lääkeyhtiö Orionin tehtaita sekä Outokummun terästehdas Torniossa. Lakkovaroituksen kohteena olevissa työpaikoissa työskentelee noin 7  200 ihmistä.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien välistä sovittelua jatketaan valtakunnansovittelijan mukaan perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja