Teknologiateollisuuden työriidassa ei läpimurtoa – sovittelu jatkuu ylihuomenna

Teknologiateollisuuden sovintoehdotus hylättiin – katso osapuolten perustelut 13:52
Katso myös: Teknologiateollisuuden sovintoehdotus hylättiin – katso osapuolten perustelut

Teknologiateollisuuden työnantajat ja työntekijöitä edustava Teollisuusliitto eivät päässeet sopuun uudesta työehtosopimuksesta tänään sunnuntain sovittelussa.

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoo Twitterissä, että osapuolet jatkavat sovittelua tiistaina aamupäivällä.

Teollisuusliitto hylkäsi kuluneella viikolla valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran sovintoesityksen teknologiateollisuuden työntekijöitä koskevassa työriidassa. Teollisuusliiton mukaan sovintoesitys ei riittävällä tavalla huomioinut hintojen nousua palkkaratkaisun osalta.

Työnantajapuoli olisi hyväksynyt sovintoesityksen.

Työnseisaus valmisteilla

Teollisuusliitto on kertonut, että neuvotteluiden ohella se valmistautuu työnseisausten aloittamiseen. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi perjantaina, että tuotannon alasajo näyttää välttämättömältä ratkaisun saavuttamiseksi.

Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi on sanonut sovintoesityksen hylkäämisen osoittavan, että Teollisuusliiton näkemys talouden kuvasta on kaukana todellisuudesta.

– Palkankorotusten taso nousi sovintoehdotuksessa jo huolestuttavan korkeaksi niin työllisyyden kuin kilpailukyvynkin näkökulmasta, Ruohoniemi sanoi tiedotteessa perjantaina.

Teollisuusliiton kolmepäiväinen lakko teknologiateollisuudessa ja kemianteollisuudessa on alkamassa keskiviikkona, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun.

Lakon piirissä olisi 50 toimipaikkaa, muun muassa ABB-yhtymän toimipaikkoja, lääkeyhtiö Orionin tehtaita sekä Outokummun terästehdas Torniossa. Lakkovaroituksen kohteena olevissa työpaikoissa työskentelee noin 7 200 ihmistä.

Myös Teollisuusliiton ja työnantajajärjestö Kemianteollisuuden väliseen työriitaan on kuluneella viikolla etsitty ratkaisua valtakunnansovittelijan johdolla.

Lue myös:

    Uusimmat