Teknologiateollisuuden neuvotteluissa sopu

Ratkaisu käsitellään vielä osapuolten hallinnoissa viikonloppuna.

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen teknologiateollisuuden työntekijöitä koskevassa työriidassa, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Neuvottelutulos syntyi valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla käydyissä neuvotteluissa perjantaina.

Ratkaisu pitää vielä käsitellä liittojen hallinnoissa, minkä jälkeen sovun sisällöstä kerrotaan julkisuuteen. Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi kertoi Twitterissä, että hallinnot käsittelevät tuloksen viikonlopun aikana. Ruohoniemi täsmensi STT:lle, että heidän hallintonsa käsittelee asiaa sähköpostitse lauantaina.

– Teollisuusliiton hallitus on kutsuttu sunnuntaille käsittelemään sitä. Kerromme sisällöstä sen jälkeen. Kiitän sovittelijaa sovun edistämisestä, kommentoi tviitissään Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Useita lakkoilmoituksia

Teollisuusliiton jäsenet ovat tänään kolmatta päivää lakossa teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden aloilla. Teollisuusliiton lakon piirissä on noin 50 toimipaikkaa, muun muassa ABB-yhtymän toimipaikkoja, lääkeyhtiö Orionin tehtaita ja Outokummun terästehdas Torniossa. Kolmipäiväisen lakon kohteena olevissa työpaikoissa työskentelee noin 7 200 ihmistä.

Teollisuusliitto on aiemmin ilmoittanut myös kahdesta uudesta lakosta. Kolmipäiväiset lakot alkaisivat 8. helmikuuta ja 15. helmikuuta.

Jos osapuolten hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen, Teollisuusliiton ilmoittamat uudet lakot peruuntuvat ja ylityökielto päättyy, kertoo Teknologiateollisuuden työnantajat.

Valtakunnansovittelija teki työriitaan viime viikolla sovintoesityksen, jonka Teollisuusliitto hylkäsi viikko sitten perjantaina. Teollisuusliiton mukaan sovintoesitys ei riittävällä tavalla huomioinut hintojen nousua palkkaratkaisussa.

Työnantajapuoli olisi hyväksynyt sovintoesityksen. Ruohoniemi sanoi tuolloin sovintoesityksen hylkäämisen osoittavan, että Teollisuusliiton näkemys talouden kuvasta on kaukana todellisuudesta.

– Palkankorotusten taso nousi sovintoehdotuksessa jo huolestuttavan korkeaksi niin työllisyyden kuin kilpailukyvynkin näkökulmasta, hän kommentoi tiedotteessa viime viikolla.

Työriitaa voi pitää Suomen merkittävimpänä, koska muilla aloilla seuraillaan yleensä teknologiateollisuuden palkkaratkaisua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja