Teknologiateollisuuden Minna Helteeltä kuitti Teollisuusliitolle: "Työajan pidennyksellä ei ole mitään tekemistä tuossa riidassa"

Irtisanomiskiista - työllisyyden hoitoa vai poliittista teatteria? 14:32

Teollisuusliitto tiedotti aikaisemmin tänään, että sen viidellä sopimusalalla ei enää vuonna 2020 tehdä kilpailukykysopimuksessa määriteltyä työajan pidennystä. Työnantajia edustava Teknologiateollisuus ry kritisoi päätöstä.

Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin tällä viikolla irtisanomiskiistasta ja sen aiheuttamista poliittista lakoista.

Työajan pidentämistä koskeva sopimus irtisanottiin teknologiateollisuudessa, auto- ja konealoilla, pelti- ja teollisuuseristysalalla, malmikaivoksissa sekä teknisessä huollossa ja kunnossa pidossa. Sopimusten piirissä on reilut 100 000 työntekijää.

Työnantajia edustava Teknologiateollisuus ry kritisoi Teollisuusliiton päätöstä lähettämässään tiedotteessa.

– Pöytäkirjan irtisanominen on valitettava ja rankka päätös. Kilpailukykysopimuksen mukaisilla toimilla on ollut merkittävä vaikutus kilpailukykyyn ja Suomen talouskasvun vauhdittumiseen. Ilmoituksen ajoitus viittaa meneillään olevaan poliittiseen kiistaan irtisanomissuojasta, vaikka työajan pidennyksellä ei ole mitään tekemistä tuossa riidassa, sanoo Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Minna Helle tiedotteessa. 

Helteen mukaan varsinaiset neuvottelut siitä, millaisia kilpailukykyä ja työllisyyttä edistäviä toimia työehtosopimuksiin jatkossa liittyy käydään vasta ensi vuonna työehtosopimusneuvottelujen yhteydessä. Teknologiateollisuus ry kertoo palaavansa työaikakysymykseen noiden neuvotteluiden yhteydessä. 

Teknologiateollisuus kertoo toivovansa irtisanomiskiistaan pikaista ratkaisua. Sen mukaan tilanne työmarkkinoilla on kestämätön. 

Lue myös:

    Uusimmat