Teknologia pelasti Tesla-kuskin parkkisakoilta: Laiskuutta, neroutta vai vähän molempia?

1:24

Tesla suunnittelee merkittäviä päivityksiä autojensa Summon-toimintoon, mutta kuten jutun lopusta löytyvältä videolta voi jokainen itse todeta, on ominaisuus varsin kätevä jo nykyisellään.

Pääkuvan video: Jääkö toimittaja itsestään ajavan Teslan alle? 

Yhdysvaltalaismies tajusi, että hänen kadulle pysäköidyn Teslansa parkkiaika oli päättymäisillään. Sen sijaan, että hän olisi poistunut toimistostaan ja käynyt siirtämässä autoaan – kuten niin monet tekevät – päätti hän hyödyntää autonsa Summon-toimintoa, joka mahdollistaa auton ajattamisen eteen ja taakse etäältä.

Summonin varsinainen tarkoitus on helpottaa esimerkiksi tiukkaan parkkiruutuun ajamista tai sieltä lähtemistä, mutta eipä mikään estä käyttämästä sitä myös luovemmin.

Teslan omistaja siirsi ajoneuvoaan pitkittäisessä kadunvarsiparkissa takana olleeseen ruutuun ja kuvasi suorituksen toimistonsa ikkunasta. Videon perusteella hän aikoi siirtää sitä uudelleen kahden tunnin päästä välttääkseen parkkisakot.

Temppu ei toki toimi, jos ruutuun on ilmestynyt toinen auto, ja itse asiassa Teslan mukaan ominaisuutta saisi käyttää vain yksityisalueella, mutta vaikea uskoa, että tämä kaveri saisi Teslan lakiosastoa peräänsä. Hänen videotaan kommentoi nimittäin toimitusjohtaja Elon Musk.

– Siistiä, haha, hän totesi ensin.

– Heille, jotka eivät vielä tiedä, kyseessä on Teslan Autopark/Summon-toiminto. Hieman fiksumpi versio on toivottavasti pian valmis. Ensi vuonna Teslan pitäisi osata ajaa itse parkkipaikalla, etsiä tyhjä ruutu, varmistaa, että siihen saa pysäköidä ja laittaa itsensä parkkiin, Musk jatkoi.

Katso Twitteriin ladattu video alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja