Teknavin haastattelussa Jenson Button: ”Hienoa, että Honda tekee taas tällaisia tuotteita”

Honda pääsi Geneven autonäyttelyssä ylpeilemään urheilullisuudellaan – pitkän tauon jälkeen. Honda esitteli rajatulle medialle juuri ennen varsinaista autonäyttelyä uuden NSX-superauton sekä paljon odotetun Civic Type R -mallin. Esillä oli myös Hondan moottorin saanut McLarenin F1-kilpuri.

Hondan ennakkotilaisuudessa oli paikalla myös McLarenin F1-kuski Jenson Button. Buttonilla oli Honda-tilaisuudessa hetki aikaa myös Teknaville.

Mitä olet mieltä Hondan NSX- ja Civic Type R -malleista?
– NSX on kaunis auto. Type R on puolestaan todella aggressiivisen näköinen, se näyttää tyylikkäältä. Pääsen toivottavasti pian ajamaan Type R:llä. Siitä tulee hauskaa, Button kommentoi ja jatkoi:

– Usein näillä automessuilla näkee prototyyppejä, jotka näyttävät lopulta tuotantoversioina aivan erilaisilta, mutta Type R näyttää edelleen samalta kuin prototyyppi, mikä on hienoa. On hienoa nähdä, että Honda tekee taas tällaisia tuotteita.

Honda viettää uutuuksien vuotta 2015, minkä aikana koko mallisto siirtyy seuraavaan sukupolveen tai uudistuu. NSX ja Typer R edustavat uudistusten räväkintä päätä.

Hondan mukaan NSX:n nelivetoinen voimalinja on teknisesti edistyksellisin superurheiluautojen luokassa, mitä NSX:n muotoilu korostaa ja vahvistaa. Uuden Honda NSX:n voimanlähteenä on uusi kaksoisahdettu V6-moottori, johon liittyy 9-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto ja kolme sähkömoottoria.

Type R on puolestaan suunniteltu rata-auto liikenteeseen -filosofiaa noudattaen. Etuvetoinen Type R tarjoilee 310 heppaa ja 400 Nm. 0-100 km/h kestää ainoastaan 5,7 sekuntia ja auto saavuttaa 270 km/h huippunopeuden.

Entä sitten alkava F1-kausi? Avauskisa ajetaan Australian Melbournessa maaliskuun puolivälissä. Valitettavasti McLaren Honda ja Button eivät pääse aloittamaan kauttaan ihanteellisesta tilanteesta. Testikilometrejä on plakkarissa suhteellisen vähän ja kokonaispaketti on kaikkea muuta kuin valmis menestymistä varten.

Lisäksi McLarenin kuskiosasto koki kovia, kun Fernando Alonso loukkasi itseään testeissä, eikä pysty osallistumaan kauden avauskisaan. Buttonin tallikaverina Melbournessa ajaa tanskalainen Jan Magnussen.

Kaikesta huolimatta paljon nähnyt ja maailmestaruudenkin voittanut brittikuski Button odottaa kauden alkua into pinkeänä. Hän vakuuttaa, ettei motivaatio ole laantunut, vaikka vettä on ehtinyt virrata paljon Thamesissa sitten hänen ensimmäisen F1-kisansa.

– Emme välttämättä taistele voitoista, mutta tarkoitus on ottaa maksimit irti nykyresursseista. Teemme sen, minkä voimme. Edessä on paljon raakaa työtä. Mielenkiintoista on seurata miten kehitymme kisa kisalta.

Karismaattinen Button, 35, aloittaa sarjassa jo 16. kautensa. Sarjan vanhin kuski hän ei kuitenkaan ole, vaan ikänestorinen titteliä kantaa kovin tuttu nimi, Ferrarin Kimi Räikkönen.

Mitä mieltä olet sarjan suomalaisista? Pystyttekö päihittämään Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen?
– En tiedä voitammeko heitä, mutta molemmat ovat lahjakkaita kuskeja ja loistavissa tiimeissä. Kimi on voittanut mestaruudenkin. Valtteri puolestaan taistelee mestaruudesta tulevaisuudessa – se on aivan varmaa. Hän nopea mutta myös älykäs nuorukainen.

Lue myös:

    Uusimmat