Teknavi Espanjassa: Uusi Ford Mondeo vihdoin koeajossa

Uuden Ford Mondeon markkinoille tuloa on saatu odottaa pitkään, sillä auto esiteltiin ensimmäisen kerran Pariisin autonäyttelyssä jo kaksi vuotta sitten.

Mallin myöhästymisen syy on ollut se, että Ford päätti sulkea Genkin tehtaan. Uudelleen järjestely Espanjaan on vienyt aikaa. Myöhästyminen koskee vain Eurooppaa, sillä Yhdysvalloissa auto ollut markkinoilla jo vuodesta 2013, tosin Fusion-nimellä. Suomeen ensimmäiset autot saapuvat asiakkaille loppuvuodesta.

Moottorivalikoimaan kuuluu 1.5 litran ja 2.0 litran EcoBoost-bensiinimoottorit, sähköhybridi sekä 1.6 litran TDCi-dieselmoottori ja 2.0 litran TDCi-dieselmoottori 150- tai 180-hevosvoimaisena. Uusi 210 hevosvoiman 2.0-litrainen TDCi-moottori, 1.5 litran TDCi, 1.0 litran EcoBoost-moottori ja nelivetovaihtoehdot tulevat myyntiin ensi vuonna.

Jo lyhyen Espanjan Malagassa suoritetun koeajolenkin perusteella voi todeta, että Mondeo on ajettavuudeltaan yhä luokkansa eliittiä. Etenkin jouheva turbomoottori ja hyvä jousitus keräävät kehuja. Tiloiltaan auto on hyvin linjassa uuden Volkswagen Passatin kanssa.

Hinnat alkavat 28 700 eurosta 1,6-litraisella dieselmoottorilla. Tämän vuoden puolella ostetuille Mondeoille tarjotaan viiden vuoden tai 100 000 kilometrin takuu.

Ford Mondeon koeajotarinaa voi lukea Teknavin numerosta 19/2014, joka ilmestyy keskiviikkona 5. päivä marraskuuta. Uuden Volkswagen Passatin koeajon voi tsekata puolestaan jo tänään (22.10.) ilmestyvästä Teknavin numerosta 18/2014.

Lue myös:

    Uusimmat