Mainos

Teki "kuoleman listan" läheisistään ja fantasioi täydellisestä murhasta – 24-vuotiasta isää epäillään kaksoismurhasta Ruotsissa

Ruotsin Mantorpissa viime kesänä tapahtuneessa, vanhan pariskunnan kaksoismurhassa, tapahtui läpimurto hiljattain valvontakameratallenteen ansiosta. Nyt 24-vuotiasta pienen lapsen isää epäillään kaksoismurhan suunnittelusta ja toteuttamisesta, kertoo Expressen.

70-vuotias Tor ja 62-vuotias Ann-Christine Lekander murhattiin brutaalisti viime heinäkuussa. Pariskunta sidottiin ilmastointiteipillä tuoliin ja puukotettiin kuoliaaksi. Mantorpissa tapahtuneen murhan tutkinnan läpimurto syntyi, kun poliisi sai käsiinsä valvontakameratallenteen Biltemasta.

Nauhalla 24-vuotias mies ostaa kahdenlaista teippiä, PVC-teippiä ja ilmastointiteippiä. Tallenne on pariskunnan murhapäivältä ja videokameratallenteen ja kassakuitin perusteella teipit tunnistettiin samaksi, joilla vanha pariskunta sidottiin tuoliin.

Pienen lapsen isä valikoitiin murhasta epäillyksi muiden teippiä ostaneiden henkilöiden joukosta DNA-tutkimuksen perusteella. 24-vuotiaan miehen DNA täsmäsi rikospaikalta löydettyyn näytteeseen.

Fantasioi läheistensä murhaamisesta

Poliisin kuulusteluissa kävi ilmi, että mies on fantasioinut läheistensä murhaamista jo pitkään, vuodesta 2013 saakka. Hän myös myöntää suunnitelleensa ”täydellistä murhaa”.

– Mielessäni suunnittelin jokaisen yksityiskohdan, hän kertoi poliisille.

Hän esimerkiksi kertoo suunnitelleensa veljensä murhaa. Miehen tuttavapiiri tiesi miehen pitäneen ”kuoleman listaa” läheisistään, jossa heidät oli listattu murhajärjestyksessä. Miehen ystävä kertoi kuulusteluissa poliisille, että listassa otettiin myös huomioon läheisten ruumiintyyppi.

– Muuta en listasta tiennyt, kuin että olin sijalla 13, ystävä kertoi poliisille.

Mies kiistää syyllisyytensä

Kun mies alkoi kärsiä murha-ajatuksista, hän muutti pois avopuolisonsa luota, koska pelkäsi satuttavansa häntä. Mies päätyi psykiatriseen sairaalaan ja sai voimakkaan lääkityksen oireisiinsa. Useiden perheenjäsenten mielestä miehen henkinen tila oli kuitenkin parantunut viime vuosina.

Mies kiistää edelleen osallisuutensa pariskunnan kaksoismurhaan. Aikaisemmissa kuulusteluissa mies väitti ostaneensa teippiä voidakseen korjatakseen lapsen tavaroita.

Syyttäjän mukaan todistusaineisto ei kuitenkaan osoita kehenkään muuhun kuin 24-vuotiaaseen mieheen. Tapauksen käsittely alkaa Linköpingin käräjäoikeudessa helmikuun lopussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.