Suurperheen äiti tukehdutti tyynyllä rakastajansa vaimon Laihialla: Näin kolmiodraamataposta tuomittu nainen viesti raivopuuskassaan rakastajalleen

8:33

Vain pari päivää ja kymmeniä viestejä myöhemmin 47-vuotias nainen tappoi rakastajansa 60-vuotiaan vaimon tämän kotitalossa.

”Missä tahansa mieluummin ku mun kans..”

”Mixei voi vastata kun soitan????”

”Turha valehdella!!”

”Vitsi että sä oot hulluna muhun!!!!!”

”Ei kanttia vastata??”

”Onko jo uus yöpaikka katteltuna???”

”Tunnenkohan mä sua ollenkaan?????

”Niin että oisko aika viimeinkin sanoa, että sä et halua olla mun kans!!”

”No nyt voi rauhas kattella kiinnostavampia naisia!! Ei tarvi tyytyä tällaseen!”

Nuo ovat muutamia esimerkkejä tekstiviesteistä, joita 47-vuotias nainen lähetti mustasukkaisuuspuuskassa yöllä 3.-4.7.2018 rakastajalleen Laihialla heinäkuun alussa 2018.

Vain pari päivää kyseisten ja kymmenien muiden vastaavien viestien jälkeen 47-vuotias nainen tappoi rakastajansa 60-vuotiaan vaimon tämän kotitalossa. Uhrin aviomies, joka oli 47-vuotiaan rakastaja, löysi vaimonsa kuolleena sängystään aamulla 7.7.2018

– Hyvin nopeasti poliisille selvisi, että tähän liittyi kolmiodraama, tutkinnanjohtaja Hans Fagerström keskusrikospoliisista kertoi Rikospaikan haastattelussa.

Laihian kolmiodraamatappo tuli ensin Pohjanmaan poliisille, mutta siirtyi sittemmin keskusrikospoliisin tutkintaan. Alkutilanne henkirikostalossa oli ollut hämmentävä, koska aviomies löysi myös vieraan miehen samasta sängystä nukkumassa uhrin kanssa.

– Tietysti ensin ajateltiin, että kun vieras mies oli paikalla, tekijä oli siinä. Mutta se ei ollut niin yksinkertaista. Pohdittiin myös, onko lainkaan henkirikos vai onko kyse luonnollisesta kuolemasta, Fagerström kertoo.

Aika pian tutkinnan alkuvaiheessa poliisi otti epäiltyinä kiinni taksinkuljettajana toimineen aviomiehen, talossa olleen vieraan miehen sekä myös aviomiehen naisystävän. Heidät myös vangittiin heinäkuussa lyhyeksi aikaa.

Myöhemmin valmistuneessa kuolemansyyntutkinnassa ja myös esitutkinnassa saatujen tietojen mukaan varmistui, että kyseessä oli henkirikos.

– Uhrissa oli havaittavissa tukehtumista, Fagerström kertoo.

Juttu pysyi kuitenkin pimeänä. Poliisi kohdisti joihinkin epäiltyihin salaisia pakkokeinoja, kuten asuntokuuntelua. Ne eivät tuottaneet tulosta.

Sen sijaan todistajien kuulemisissa saatiin merkittävä tieto. Yksi todistaja kertoi, että hän oli nähnyt naisystävän ajaneen polkupyörällä tuohtuneen näköisenä kohti henkirikostaloa surmailtana.

– Naisystävä oli ollut heti tutkinnan alkuvaiheessa varteenotettava epäilty, Fagerström sanoo.

DNA-tutkimuksen tulos vahvisti entisestään epäilyjä.

– Selvisi, että uhrin kynsien alta löytynyt DNA oli tämän naisystävän. Se kertoi meille paljon, koska ei se DNA niin helposti sinne tartu.

47-vuotias epäilty yritti selittää DNA:ta sillä, että hän olisi tavannut uhrin muutama päivä ennen kuin tämä löytyi kuolleena. Naisystävän mukaan he olivat silloin keskustelleet siitä, muuttaako mies hänen luokseen vai jääkö vaimo miehen kanssa asumaan. Kolmiodraama oli ollut kaikkien tiedossa jo pitempään.

– Sen keskustelun päätteeksi naisystävä kertoi, että he ystävällisesti halasivat. Meidän mielestämme DNA ei mene kynsien alle sellaisessa tilanteessa vaan se edellyttää nimenomaan esimerkiksi raapimista ja vielä tuoretta sellaista.

DNA-löytö uhrin kynsien alta viittasi vahvasti siihen, että uhrilla ja naisystävällä on ollut jonkinlainen kamppailutilanne henkirikoksen tekoaikaan.

47-vuotiaasta alkoi esitutkinnassa piirtyä kuva jopa sairaalloisen mustasukkaisena naisena, joka ei hyväksynyt sitä, että hänen rakastajansa olikin ilmeisesti juhannuksen jälkeen kääntänyt kelkkaansa ja päättänyt jäädä vaimonsa luo.

– Naisystävä oli impulsiivinen ja äkkipikainen henkilö, joka halusi miehen ja parisuhteen. Hän pystyi lähettämään lyhyessä ajassa aviomiehelle kymmeniä tekstiviestejä, joissa hän viesti , muuttaako mies hänen luokseen vai jääkö vaimonsa luo.

Aviomies ei enää vastannut naisystävän viesteihin heinäkuun alussa.

Pala palalta todisteet naisystävää vastaan vankistuivat. Poliisi löysi sängyn viereen lattialle pudonneista uhrin silmälaseista kaksi tummaa pitkää hiusta, joista ainakin toinen kuului naisystävälle. Sekin kertoi poliisin mukaan jonkinlaisesta kamppailutilanteesta.

Lisäksi todisteena olivat talon rikotun ulko-oven lasista kuistille pudonneet lasinsirpaleet ja erityisesti sirpale, josta löytyi kengänpohjan jälki. Jälki vastasi naisystävän kotoa löydettyjen kenkien pohjaa.

Naisystävä oli henkirikoksen jälkeen ja poistuessaan talosta itse rikkonut lasin ja astunut kenties vahingossa kengillä lasinsirpaleen päälle. Hän oli yrittänyt poliisin mukaan lavastaa asian niin, että joku olisi ennen henkirikosta murtautunut taloon.

Aivan täyttä varmuutta siitä ei tutkinnassa saatu, mitä henkirikostalossa kaikkinensa oli tapahtunut 6.-7.7. 2018. Vahvin teoria, mihin hovioikeuskin lopulta tuomiossaan päätyi, oli tukehduttaminen.

– Uhrin kasvoja oli painettu takaraivosta tyynyä vasten, Fagerström sanoo.

Naisystävän kylmäverisyyttä kuvastaa myös se, että henkirikoksen jälkeen hän oli pyöräillyt tekopaikalta kotiinsa ehostamaan itseään ja lähtenyt sitten laulamaan yöllä vielä karaokea Laihian keskustan baariin. Nainen lauloi Uniklubin kappaleen ”Näiden tähtien alla”.

Poliisi sai tutkinnassa suljettua pois epäilyt aviomiehestä ja henkirikostalossa olleesta vieraasta miehestä. Selvisi, että vieras mies oli tullut jossain vaiheessa surmayönä taloon etsimään vain taksikyytiä ja humalapäissään sammunut sänkyyn. Todennäköistä on, että juuri naisystävä oli avannut oven vieraalle miehelle ja ohjannut tämän sänkyyn nukkumaan jo tapetun uhrin viereen.

Käräjäoikeus ja myös hovioikeus tuomitsivat suurperheen äidin Virpi Niemen kymmeneksi vuodeksi vankeuteen taposta. Hän kiisti loppuun asti syyllistyneensä henkirikokseen.

Fagerströmin mukaan kyse oli erikoisesta mutta sinänsä klassisesta taposta. Juttu oli pitkään ratkaisematta, mutta selvisi lopulta sinnikkäällä poliisityöllä.

– Hyvin haasteellinen juttu oli tutkia, koska todisteet tulivat yksi kerrallaan. Todistajan havainto naisystävästä pyöräilemässä surmailtana, DNA-tutkimuksen tulos, uhrin silmälaseista löytynyt naisystävän hius, lasinsirpaleesta taltioitu ja tekoaikaan naisystävän jalassa olleen kengän jälki. Nämä yhdistettynä motiiviin: mustasukkaisuus, rakkaus ja kolmiodraama.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja