Teinityttöjen roisi kielenkäyttö lähijunassa sai Oton, 70, kuittaamaan takaisin – "22 vitt*a ja 18 oumaigaadia"

Vantaalainen Otto Favén, 70, lueskeli kirjaa matkustaessaan lähijunassa, kun hänen keskittymisensä herpaantui vieressä istuneiden nuorten kielenkäytön takia.

Kaksi noin 15–16-vuotiasta teinityttöä istui vastapäätä Favénia ja he toistelivat täytesanoina ilmaisuja "v*ttu" ja "oh my God".

– Ärsyyntymisen jälkeen minua alkoi huvittamaan ja aloin laskea toistojen määrää, Favén kertoo.

Nuorten noustessa junasta Kannelmäessä Favén kertoo toivottaneensa heille hyvää päivänjatkoa ja lisänneensä: "3 asemanväliä, 22 v*ttua ja 18 oumaigaadia".

Favénin mukaan tytöt hieman hätkähtivät hänen kuittauksestaan, mutta mitään vastausta ei kuulunut.

– Kuka tietää, menikö asia perille. Voi olla, että viidentoista vuoden kuluttua välähtää, että mitähän se vanha setä tarkotti.

Favén kirjoitti asiasta mielipidetekstin Vantaan Sanomiin. Tekstissään hän kuvailee nuorten käyttäytymistä luovin sanankääntein.

"Jo Aristoteles arvosteli nuorisoa"

Otto Favén kertoo saaneensa nuorena myös itse kuulla kielenkäytöstään ja olemuksestaan.

– Jo Aristoteles arvosteli Ateenan nuorisoa, että en minä sillä lailla lähde tuomitsemaan. Kunhan nyt pikkuisen irvin sitä heidän tapaansa puhua, Favén kertoo ajatuksistaan.

Favén kertoo, että on kohdannut vastaavanlaista kielenkäyttöä usein muulloinkin. Hän toiveensa on, että nuoret miettisivät kielenkäyttöään.

– Jokaisella sanalla on paikkansa tässä maailmassa. Jos lyö vasaralla sormeen, eihän mikään auta niin paljon kuin "p*rkele", Fáven sanoo.

– Mutta jos puhe on yhtä kirosanojen hokemista, niin onhan se tylsää kuunnella, hän lisää.

Lue myös:

    Uusimmat