Mainos

Teinitytön julma surma järkyttää Italiassa – hallitusta painostetaan toimiin

Italialaiset vaativat uudelta hallitukselta tehokkaampia toimia naisiin kohdistuvia väkivallantekoja vastaan.

Corriere della sera -lehden laskujen mukaan maassa on surmattu tämän vuoden aikana jo lähes 60 naista, joista useimmat ovat joutuneet puolisonsa tai entisen puolisonsa uhriksi.

Vuonna 2012 puolisoidensa surmaamiksi joutui yhteensä 127 naista. Selvitysten mukaan ilmiö onkin kasvussa.

YK kutsui viime vuonna julkaisemassa raportissaan Italian naissurmia valtiorikokseksi. Sen mukaan Italia ei tilastoi ilmiötä kunnolla eikä väkivallan uhreille ole tarjolla riittävästi apua.

17-vuotiaan verityö järkytti

Vaatimuksia väkivaltaan puuttumisesta on kiihdyttänyt lauantaina paljastunut karmaiseva tapaus, jossa 17-vuotias poika puukotti riidan päätteeksi 16-vuotiasta tyttöystäväänsä ja poltti tämän sitten elävältä.

Corigliano Calabron kaupungissa Etelä-Italiassa sattunut murha on järkyttänyt koko maata.

Corigliano Calabron koulut pysyivät tiistaina suljettuina. Oppilaat ovat järjestäneet mielenosoituksia ja muistokulkueita kuolleen koulutoverinsa puolesta. 16-vuotiaan hautajaisiin osallistui 5 000 ihmistä, mukaan lukien Italian tasa-arvoministeri Josefa Idem.

Idem on ilmoittanut perustavansa ministereistä koostuvan työryhmän pohtimaan keinoja, joilla puuttua naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

Italian parlamentin alahuone päätti tiistaina ratifioida naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemiseen tarkoitetun Euroopan neuvoston yleissopimuksen, viidentenä maana Euroopassa. Niin sanottu Istanbulin sopimus astuu voimaan, kun vähintään kymmenen maata on hyväksynyt sen. Italiassa sopimus menee seuraavaksi senaatin äänestykseen.

MTV3 - Jenni Meronen, Rooma

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.