Teinipoika kasvattaa hiuksiaan, jotta sairas pikkusisko saisi niistä peruukin: Koululla jyrkkä kanta – pitkällä tukalla ei asiaa tunneille

Poika kasvattaa hiuksia peruukkia varten syöpää sairastavalle siskolleen Yhdysvalloissa – koulu uhkaa erottamisella 1:41
Videolla haastatellaan molempia sisaruksia ja heidän isäänsä.

Texasista kotoisin oleva poika on joutunut siirtymään kotiopetukseen sen jälkeen, kun hänen koulunsa kielsi häntä tulemasta kouluun pitkällä tukalla.

11-vuotias Maggie Johnsonilla diagnosoitiin Wegenerin tauti viime syksynä. Vakava ja harvinainen sairaus on vaatinut rankkoja hoitoja, kuten kemoterapiaa ja dialyysejä. Sairaus on vaikuttanut Maggien munuaisiin ja lisäksi hänen ennen pitkät ja kiharat punertavat hiuksensa ovat alkaneet pudota hänen päästään.

Maggien 16-vuotias isoveli Newt Johnson on pikkusiskonsa paras ystävä ja luvannut auttaa siskoaan kaikin mahdollisin keinoin. Newt on päättänyt kasvattaa omat hiuksensa, jotta niistä voitaisiin lopulta tehdä hänen siskolleen peruukki.

– Minulla on parempi mieli, kun voin tehdä edes jotain siskoni hyväksi, Newt kertoo CNN:lle.

Urakka on vasta alkutaipaleella, sillä hiusten pitää olla 20–35 senttimetriä, jotta ne voidaan leikata Locks of Hair -hyväntekeväisyysjärjestölle, joka tekee peruukkeja pohjoisamerikkalaisille lapsille.

Myös sisarusten isä on ylpeä pojastaan.

Koulu ei katso hyvällä

Valitettavasti Newtin lukio ei katso hiusten kasvatusta hyvään tarkoitukseen yhtä suopeasti.

Pothin lukion rehtori käski poikaa leikkaamaan hiuksensa, tai hän ei saisi käydä enää koulua. Newtin hiukset ovat tällä hetkellä hiukan yli hänen leukalinjansa ja lähentelevät jo nuorukaisen olkapäitä. Jokaiselle oppilaalle jaettiin koulun ohjekirja, jossa oppilaita ohjeistetaan muun muassa siitä, minkä mittaiset hiukset koulun oppilailla saa olla.

– Ne eivät saa ulottua olkapäitä pidemmälle. Mieluiten vain korvien tienoille, Newt kertoo.

Newt ei perääntynyt koulun painostuksesta huolimatta.

– Se kyllä stressasi minua, koska olen jo muutenkin huolissani siskostani, Newt sanoo.

Maggiekin on pettynyt siitä, että hänen veljensä on joutunut hänen takiaan moiseen ahdinkoon.

Newt puhui vanhemmilleen ja on päättänyt jatkaa kotiopetuksessa. Hän ei halunnut aiheuttaa lisää huolta perheelleen taistelemalla hiuksistaan ja periaatteistaan koulunsa kanssa. Periaatteista kiinnipitämisen hän kertoo perineensä isältään.

Newt kasvattaa yhä hiuksiaan siskolleen ja suunnittelee auttavansa parhaansa mukaan muita sairauden takia hiuksensa menettäneitä lapsia.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat