Teinien murtopuuhista kanneltiin poliisille – 15–17-vuotiaiden uskotaan kostaneen tappamalla 16-vuotiaan Madisonin: "10 sekunnin aikana kuului laukaus ja huutoa"

2:15

Viittä teini-ikäistä lasta syytetään 16-vuotiaan tytön murhasta Yhdysvalloissa, kertoo muun muassa CNN.

Biloxin poliisin mukaan teinijoukko oli marssinut uhrin kotitalolle ryöstääkseen tämän. Sananvaihto oli kuitenkin eskaloitunut, ja 16-vuotias Madison sai surmansa.

Tapahtuma-aikaan talossa oli myös Madisonin hyvä ystävä Paul sekä hänen isänsä, joka haravoi takapihalla lehtiä.

– Ensin yksi tyttö meni sisälle. Ja sitten älyovikelloni kuvaaman videomateriaalin mukaan neljä epäillyistä meni sisään autokatoksen lukitsemattomasta ovesta ja ehkä noin kymmenen sekunnin aikana kuului laukaus ja huutoa. Sitten he (tekijät) juoksevat ovesta ulos Paul ja tytön isä perässään, perheen Madisonin isoäidin puoliso James Waldeck, kuvailee tapahtumia CNN:lle.

Times Unionin mukaan Madison toimitettiin sairaalaan, jossa hän menehtyi saamiinsa vammoihin. Veriteko tapahtui Mississippin osavaltiossa Biloxin kaupungissa maanantaina.

Nuoret tekijät saatiin nopeasti kiinni

Tekijät jäivät kiinni ja heidät pidätettiin pian veriteon jälkeen. Kaikki viisi murhasta epäiltyä ovat 15- ja 17-vuotiaita.

Tekijät asuivat aivan Madisonin naapurustossa ja ainakin osa heistä oli viettänyt usein aikaa uhrin kanssa. Vaikka poliisien mukaan teinit olivat olleet aikeissa ryöstää Madisonin, Waldeckin mukaan kyse on ollut tarkkaan harkitusta teosta, joka kesti vain muutamia sekunteja.

Oliko kyseessä kosto?

Waldeck kertoo, että kyseinen joukkio oli pari viikkoa aiemmin muratutunut naapurustossa sijaitsevaan taloon. Hänen mukaansa teinit olivat kostoretkellä, sillä he ilmoittivat rikoksesta poliisille.

He olivat parantaneet ovien ja ikkunoiden lukitusta, mutta perheen harmiksi nimenomaan autokatoksen ovi oli jäänyt lukitsematta kohtalokkain seurauksin.

Teon julmuudesta kertonee myös se, että kullekin asetettiin miljoonan dollarin takuumaksu. Yhdellä tekijöistä on aiempaa rikostaustaa.

Lähteet: CNN, Times UnionU.S. News, NBC12

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.