Teinien hengenvaarallinen villitys leviää Uudellamaalla: Nuoret roikkuvat liikkuvan bussin takapuskurin päällä – kaikki havainnot soitettava hätänumeroon: "Toiminta voi johtaa kuolemaan"

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa teinien keskuudessa levinneestä hengenvaarallisesta villityksestä.

Poliisi kertoo, että teini-ikäisten nuorten on havaittu matkustavan pummilla linja-auton takapuskurin päällä ainakin eri puolilla Espoota.

Länsi-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Ilkka Kantola kertoo MTV Uutisille, että poliisin tietoon on tullut ainakin kuusi tapausta viimeisen puolen vuoden aikana, mutta suurin osa jää pimentoon.

– Läheskään kaikki tilanteet eivät tule poliisin tietoon. Monet eivät ilmoita, kun ajattelevat, että pojat menevät omalla riskillä. Toiset ovat aktiivisempia ilmoittamaan.

Voi saada hengenvaaralliset vammat

Kantola varoittaa, että kyseinen toiminta on erittäin vaarallista ja voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen, josta voi seurata pahimmillaan elinikäiset vammat.

– Jos sieltä putoaa, voi jäädä takana tulevan auton yliajamaksi tai muuten loukkaantua.

– Varsinkin talvella ne saattavat olla liukkaita, puhumattakaan, että joku ajaa bussin perään, niin siinä jää kahden auton väliin.

Teosta seuraa sakko

Poliisi puuttuu aina vaaratilanteisiin. Teosta rapsahtaa sakko liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä liputta maksamisesta.

Poliisi pyytää sivullisia soittamaan hätäkeskukseen, jos he huomaavat samankaltaista toimintaa liikenteessä.

Juttua täydennetty kello 10.25.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.