Mainos

Peltipoliisi räjäytettiin rikki Ulvilassa, yleisön vihjeitä toivotaan avuksi – poliisitarkastaja MTV Uutisille: "Hölmöläisten hommaa"

5:15
Poliisi muistuttaa, että kameratolpan vahingoittamisesta voi seurata esimerkiksi tuomio törkeästä vahingonteosta tai törkeästä varkaudesta,

Peltipoliisien vakava vahingoittaminen on todella harvinaista, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Ulvilassa paljastui varhain maanantaiaamuna tapaus, jossa peltipoliisia oli vahingoitettu pahoin. Poliisi epäilee, että automaattikameraa oli vaurioitettu räjähdysaineella.

Poliisi tutkii tapausta liikennetuhotyönä ja räjähderikoksena.

Heikki Ihalainen kertoo, että menneinä vuosina jotkin kaaharit saattoivat yrittää vahingoittaa kameroita, koska kuvat eivät vielä tuolloin siirtyneet automaattisesti poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen.

– On ajettu kovaa nopeutta tolppaan ja on haluttu saada kuva itselle. Yritykset ovat olleet huonolla menestyksellä. Joskus on ollut niin, että tolpassa on ollut hälytin ja partio on ollut aika nopeasti paikalla ja (tekijä) on saatu kiinni tolpalta.

Korjaus verorahoista

Ihalainen kertoo myös tapauksesta, jossa jo poliisin hallussa olleesta kuvasta oli tunnistettu kovaa nopeutta ajanut ihminen, joka tutkimuksissa paljastuikin tolppaa vahingoittaneeksi epäillyksi.

Ihalainen muistuttaa, että tolpan vahingoittamisesta voi seurata esimerkiksi tuomio törkeästä vahingonteosta tai törkeästä varkaudesta, joista molemmista voi helposti saada jo ehdollista vankeutta.

– Aika hölmöjä tekoja ovat tämmöiset. Eipä niistä paljon ole mahdollista voittaa, mutta tappio on suuri.

Ihalainen muistutti haastattelussa myös, että esimerkiksi räjäytetyn tolpan korjaaminen maksetaan Ely-keskuksen kukkarosta, eli yhteisistä varoista.

– Sitten taas autoilijoille on mahdollista saada huonompaa tietä, koska ei ole varaa korjata. Siinä mielessä (vahingoittaminen on) hölmöläisten hommaa.

Lounais-Suomen poliisi pyytää yleisön vihjeitä Ulvilan tapauksen selvittämiseksi.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja