Mainos

Teini kuoli juotuaan metamfetamiinia rajavalvojien kehotuksesta – USA miljoonakorvauksiin

Yhdysvallat maksaa miljoona dollaria meksikolaisperheelle, jonka 16-vuotias poika kuoli maiden rajalla virkailijoiden kehotettua häntä juomaan metamfetamiini-liuosta, jota hän yritti tuoda maahan. Kolme vuotta sitten sattuneesta tapauksesta ja nyt sovituista korvauksista kertoo Washington Post.

Rajavalvontaviranomaiset pyysivät poikaa juomaan huumetta todistaakseen, ettei hän valehdellut väittäessään, että kahdessa pullossa oleva neste oli appelsiinimehua.

Poika oli ottanut muutaman kulauksen, jonka jälkeen hän alkoi hikoilla voimakkaasti, huutaa ja puristaa nyrkkejään. Hänelle nousi kuume ja hänen pulssinsa nousi. Kaksi tuntia myöhemmin hän kuoli.

Perhe haastoi kaksi rajavalvojaa sekä Yhdysvaltain hallituksen oikeuteen kuolemantuottamuksesta. Syytteen mukaan rajavalvojat tiesivät pojan kuljettavan terveydelle vaarallista ainetta, mutta he painostivat silti tätä ottamaan ainetta. Asia sovittiin lopulta, ja Yhdysvallat suostui maksamaan perheelle miljoona dollaria korvauksena.

16-vuotias oli tullut Meksikosta San Diegoon. Perheen asianajajan mukaan pojalla ei ollut rikosrekisteriä.

– Hän oli 16-vuotias joka on epäkypsä ja tekee huonoja valintoja, kuten 16-vuotiaat saattavat tehdä. Hän teki tyhmästi, mutta rangaistuksen ei olisi pitänyt olla kuolemantuomio, vaan pidätys ja tuomio nuorisovankilassa, asianajaja Eugene Iredale sanoi Washington Postille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.