Mies raiskasi yliannostukseen kuolevan naisen – lyhyt tuomio järkytti omaisia ja voimatonta tuomaria

Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa järkytyttiin nuoren miehen saamasta tuomiosta, joka ei monien mielestä ollut suhteessa rikoksen vakavuuteen. Miehen katsottiin näet raiskanneen kuolevan naisen. Tapauksesta kertoo muun muassa The New York Times.

Video: Opioidiriippuvaisten suuri määrä aiheuttaa ongelmia Yhdysvalloissa. Aineiden kysyntä näkyy myös suurissa huumelasteissa.

Nebraskassa löydetty jättimäinen huumelasti - yli 50 kg fentanyyliä piilossa autossa 0:16

Tekohetkellä 19 vuotias mies oli lähettänyt ystävilleen kuvan osittain alastomasta naisesta, sanoen tämän ottaneen yliannostuksen huumausaineita. Hän myös kertoi harrastaneensa tämän kanssa seksiä, ja voivansa tehdä niin uudelleen.

Jätti ruumiin kylppyhuoneeseen ja meni töihin

Tämän jälkeen mies alkoi pelata videopeliä ja nukahti. Herätessään hän huomasi 18-vuotiaan naisen olevan kuollut.

Kun mies havaitsi naisen kuolleen, hän lukitsi tämän kylpyhuoneeseensa ja meni töihin. Palatessaan yöllä hän pesi ruumiin poistaakseen siitä oman DNA:nsa, puki sen uudelleen. Sitten hän laittoi ruumiin muovilaatikkoon.

Huumeet tappoivat miehen viereen

Mies tuomittiin viime viikolla noin kolmen vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa henkirikoksesta ja raiskauksesta. Naisen katsottiin kuolleen miehen huolimattomuuden seurauksena, eikä uhri ollut ilmaissut suostumustaan seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Nainen oli nuuskannut murskaamiaan lääkkeitä, joiden myöhemmin selvitettiin sisältäneen voimakasta opioidia fentanyyliä, joka on aiheuttanut Yhdysvalloissa paljon kuolemia. Nainen oli sammunut miehen annettua tälle poltettavaksi nestemmäiseksi THC:ksi kutsuttua ainetta. THC on kannabiksen vaikuttava aine.

Turhautunut tuomari oli raivoissaan

Tapauksen tuomari oli ilmaisi oikeudessa turhautumistaan, koska osavaltion lait eivät mahdollistaneet kovempaa rangaistusta tapauksesta. Tuomari kuvaili olevansa ”yllättynyt, jopa raivoissaan”, kun ei voinut määrätä miestä kovempaan rangaistukseen. Hän myös totesi, ettei uskonut, että lainsäädännössä oli ajateltu tämänkaltaista tapausta.

Uhrin äiti kuvaili rangaistusta vitsiksi.

Lue myös:

    Uusimmat