Mainos

Lukiopoika ryysti runsaasti kofeiinijuomia ja kuoli kesken oppitunnin – kuolemansyyntutkija varoittelee juomien vaaroista

Kuolemansyyntutkija on vahvistanut, että lukiopoika kuoli liialliseen kofeiiniin Pohjois-Carolinan osavaltiossa Yhdysvalloissa, kertoo CNN.

Poika oli lyyhistynyt kesken oppitunnin huhtikuussa Chapinin kaupungissa.

Viranomaisen mukaan kofeiini oli aiheuttanut pojalle todennäköisesti fataalin rytmihäiriön. 16-vuotias poika oli ennen romahtamistaan nauttinut kolme eri kofeiinia sisältävää juomaa parin tunnin aikana.

Davis Allen Cripe oli juonut sekä maitokahvia, suuren virvoitusjuoman sekä energiajuoman. Pojan kuolinsyystä kerrottiin tiedotustilaisuudessa eilen.

– Kaikki vanhemmat murehtivat lapsista, kun he kasvavat. Murehdimme heidän turvallisuudestaan ja terveydestään. Erityisesti silloin, kun he alkavat ajaa autoa.

– Se ei ollutkaan auto, mikä vei hänen henkensä vaan energiajuoma, pojan isä Sean Cripe totesi.

Viranomaisten mukaan ruumiinavauksessa ei löydetty mitään sairauksia, joihin kofeiini olisi voinut vaikuttaa pahentavasti. Hänen elimistöstään ei myöskään löydetty huumeita tai lääkkeitä, jotka olisivat voineet aiheuttaa kuoleman.

– Tämä ei ollut yliannostus. Menetimme Davisin täysin laillisen aineen vuoksi. Tarkoituksemme on nyt kertoa ihmisille, etenkin nuorten lasten vanhemmille, että nämä juomat voivat olla vaarallisia, kuolemansyyntutkija Gary Watts totesi.

Hän muistutti, että energiajuomia tulisi käyttää kohtuudella. Wattsin mukaan tilanteen ainoa valoisa puoli on, että ainakin vanhemmat ja lapset ymmärtävät paremmin kofeiinijuomien mahdolliset riskit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.