Tehostetun matkustuskiellon rikkoja vangittiin: Epäily huumausainerikoksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi 27-vuotiaan miehen tehostettuun matkustuskieltoon kesäkuun puolivälissä. Mies määrättiin matkustuskieltoon vangitsemisen sijaan. Käräjäoikeus vangitsi miehen tänään tehostetun matkustuskiellon rikkomisesta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi 27-vuotiaan miehen Hämeen poliisilaitoksen vaatimuksesta tehostettuun matkustuskieltoon vangitsemisen sijaan 16.6., tiedottaa poliisi.

Tehostetun matkustuskiellon perusteena oli todennäköisin syin oleva epäily huumausainerikoksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta Lahdessa 13.6.2020.

Lisäksi miehellä on Itä-Suomen poliisilaitoksella tutkinnassa avoinna olevia juttuja, etsintäkuulutuksia sekä aikaisemmista jutuista saatuja tuomioita. Esitutkinnan perusteella mies oli Lahdessa amfetamiinin hakumatkalla.

Itä-Suomen poliisilaitos otti miehen kiinni eilen tehostetun matkustuskiellon rikkomisesta ja Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehen tänään.

Mies siirrettiin tänään Kuopion vankilaan odottamaan esitutkinnan valmistumista, tulossa olevaa syyteharkintaa ja siitä seuraavaa oikeudenkäyntiä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Matkustuskieltoa, sekä tehostettuna että tavallisena, voi rikkoa sekä annettujen ehtojen rikkomisella, että syyllistymällä uuteen rikokseen.

Tehostettua matkustuskieltoa valvotaan laittamalla henkilölle saman tyyppinen panta jalkaan kuin niin sanotussa pantavankeudessa. Näin henkilön sijaintia voidaan teknisesti valvoa. Laitteen asennuksen ja valvonnan toteuttaa käytännössä Rikosseuraamuslaitos.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja