Sairaalasta kotiutunut Sami Saikkonen kertoo MTV:lle, missä kunnossa hän on lentoturman jälkeen: "Nenä, posket ja ohimot muusiksi – silti kuin lottovoitto paskassa tilanteessa"

3:16
MTV Uutiset vieraili Hyvinkaan lentoturman tapahtumapaikalla vain muutama tunti onnettomuuden jälkeen. Tältä siellä näytti.

Hyvinkään kohta kaksi viikkoa sitten (27.9.) tapahtuneessa pienkoneturmassa menehtyi yksi ihminen. Toinen koneessa ollut henkilö oli lennonopettaja, lentäjä ja näyttelijä-tanssija Sami Saikkonen. Tehohoidosta kotiinsa käymään päässyt Saikkonen kertoo olevansa olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa. 

– Olin kahdeksan päivää teho-osastolla ja nyt olen päässyt käymään kotona. Tiistaina menen jälleen sairaalaan uuteen leikkaukseen, Sami Saikkonen kertoo MTV Uutisille. 

Saikkosen vaimo Sonja puolestaan kertoo, että aviomies oli onnettomuuden jälkeiset päivät tiedottomassa tilassa.

– Hänet pidettiin nukutuksessa hengityksen takia.

Kuin titaanista tehty Arnold Schwarzenegger

Saikkonen selvisi vakavasta turmasta yllättävän pienin vammoin. Mies on muuten hyvässä kunnossa, mutta kasvot vaurioituivat pahoin onnettomuudessa.

– Kasvojen luut olivat sirpaleina, nyt ne on kursittu titaanilla yhteen, Sonja-vaimo sanoo. 

– Olen nyt tyyliä "would you love a monsterman" tai Notre Damen kellonsoittaja. Olen kuin titaanista tehty Arnold Schwarzenegger, Saikkonen itse vitsailee nykyisestä ulkonäöstään.

Vaikka Saikkonen kertoo kasvojensa vaurioista arkailematta, ei hän halua vielä kuvaansa julkisuuteen. 

Saikkonen ei halua puhua onnettomuutta edeltäneistä tapahtumista, koska tapauksen tutkinta on kesken. Itse turmasta hän ei muista mitään.

– Kyllä minun on täytynyt olla tajuissani, kun se tapahtui, se oli ihan normaali harjoitus. Mutta turmasta ei ole mitään muistikuvia. Kalahdus vei tajun. 

Kokemus oli perheelle ahdistavampi

Seuraava mielikuva Saikkosella on sairaalasta. 

– Kun heräsin nukutuksesta, en pystynyt puhumaan, mutta pystyin kirjoittamaan ja sillä tavalla kommunikoin läheisteni kanssa, kun he tulivat minua katsomaan. 

– Minulle kokemus on ollut vähemmän ahdistava kuin perheelleni. Minä olin ensin nukutettuna ja nyt minulla on hyvä lääkitys, Saikkonen virnistelee. 

Saikkoselle tehtiin sairaalassa koko kehon magneettikuvaus. Mies iloitsee siitä, että vaikka kasvot ovat entiset, ei kuvauksissa löytynyt mitään vakavaa.

– Nenä, posket ja ohimot menivät muusiksi, mutta ne on nyt paikattu titaanilla. Aivotärähdys tuli, kun löin turmassa pään penkkiin.

– Hampaat ja leuka kuitenkin säilyivät, joten pystyn puhumaan normaalisti. Silmät ovat myös kunnossa eli näkö pysyi. Aivoista, silmistä tai pään alueen pehmytkudoksista ei magneettikuvauksissa löytynyt vaurioita, Saikkonen riemuitsee.

Vaikka kasvot menivät nyt uusiksi, Saikkonen kertoo olevansa entisellään.

– Iloinen elämänasenne säilyi, mies kertoo, ja sen huomaa myös puhelimen välityksellä. 

Esteettinen vaiva "kuin lottovoitto"

Leikkaukset Saikkosen kasvojen alueella jatkuvat vielä. Lääkäreiden mukaan saattaa mennä vuosi, ennen kuin kasvot taas toimivat kunnolla. Saikkonen ei ole pahoillaan.

– Esteettinen vaiva on mitätön siihen nähden, mitä olisi voinut tapahtua. Se on kuin lottovoitto tällaisessa paskassa tilanteessa.

Saamaansa sairaalahoitoa Saikkonen kehuu ensiluokkaiseksi. 

– Töölön teho-osasto on mahtava paikka. 

"Nauttikaa elämästä"

Saikkonen kertoo ystävien ja tuttavien olleen kovasti huolissaan hänen voinnistaan ja kyselyjä tulleen paljon. Nyt hän on alkanut itsekin vastata kyselyihin.

– Olen kavereille pikkuhiljaa soittanut ja kertonut, että olen hengissä ja kunnossa. 

Terveydentilastaan huolestuneille Saikkonen lähettää painokkaita terveisiä. 

– Nauttikaa elämästä! Elämässä tapahtuu välillä kolahduksia ja kalahduksia, mutta rämpimään ei saa jäädä. 

5:11
"Joku näki, että kone oli hoiperrellut alinopeudella" – konkarilentäjä näyttää, miten alastulo on mahdollisesti tapahtunut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja