Hyvinkään lentoturmassa menehtyi erittäin kokenut lentäjä – onnettomuus sattui harjoituksessa: "Moottori laitetaan tyhjäkäynnille"

MTV Uutiset paikan päällä: Tältä Hyvinkään lento-onnettomuuspaikalla näyttää – yksi kuoli, yksi loukkaantui 3:16
MTV Uutiset paikan päällä: Tältä Hyvinkään lento-onnettomuuspaikalla näyttää.

Hyvinkään lentoturmaa edelsi harjoitus, jossa simuloidaan moottorihäiriötä, kertoo Jukolan pilotit ry:n Ilari Härkönen MTV Uutisille.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Hyvinkään lentoturmassa kuoli yksi ja yksi loukkaantui. Lento-onnettomuudessa kuollut mieshenkilö oli koneessa yhdessä opettajan kanssa, sanoo Jukolan Pilotit ry:n Ilari Härkönen.

– Kyseessä oli kahden vuoden välein suoritettava kertauskoulutuslento. Kyseessä oli erittäin kokenut lentäjä, Härkönen kertoo.

Menehtynyt lentäjä oli eläkkeellä ollut ilmailuinsinööri, joka on ollut myös Trafilla lentokoneiden katsastaja, kertoo puolestaan BF-lennon koulutuspäällikkö Mark Baker MTV Uutisille.

Härkösen mukaan onnettomuuden sattuessa suoritettiin niin sanottua maalilaskua.

– Siinä simuloidaan moottorin häiriötä. Moottori laitetaan tyhjäkäynnille ja pitää laskeutua tiettyyn kohtaan kiitotietä, Härkönen kertoo.

Härkönen arvioi, että tässä kohtaa jokin on mennyt vikaan.

"Joku näki, että kone oli hoiperrellut alinopeudella"– konkarilentäjä näyttää, miten alastulo on mahdollisesti tapahtunut 5:11
Hyvinkään pienlentokoneonnettomuus on harvinainen tapaus – konkarilentäjä demostroi onnettomuutta MTV:lle.

Lue myös:

    Uusimmat