Tehokas kotona ja töissä: kymmenen vinkkiä parempaan arkeen

Arjestasi tulee helpompaa, kun korvaat huonot tapasi näillä vinkeillä.

Arjen pyörittäminen käy joskus raskaaksi, mutta jo muutamat askeleet kohti järjestelmällisempää taloudenhoitoa tekevät ihmeitä.

1. Laskut

Merkkaa kalenteriisi tai älypuhelimeesi joka kuukausi laskujen eräpäivät. Näin vältyt muistutusmaksuilta ja koroilta.

2. Kirjeet

Käy posti läpi joka päivä, ja laita kirjeet ja laskut omiin lokeroihinsa.

3. Sotkuiset huoneet

Sen sijaan, että yrittäisit siivota koko kodin kerralla, aloita huoneesta, joka on eniten siivouksen tarpeessa.

4. Aloita siivoaminen pienestä

Aina ei tarvitse siivota koko huonetta. Aloita vaikkapa sotkuisen piirongin järjestelystä tai vie ympäriinsä lojuvat likavaatteet pyykkiin.

5. Illat perheen kesken

Voisiko maanantai olla peli-ilta ja perjantai pitsailta? Tehkää perheen yhteisistä harrastuksista rutiini, joka tuo iloa arkeenne.

6. Ota yhteyttä

Onko sinulla huono omatunto, kun et ole soittanut lapsuuden ystävälle aikoihin? Ota puhelin käteen ja kysy kuulumiset. Siihen ei mene kauan.

7. Rentoudu kumppanin kanssa

Ehkä olette molemmat innokkaita shakin pelaajia tai ehkäpä nautitte sohvalla vietetyistä elokuvailloista. Yhdessä vietetty aika lujittaa suhdetta.

8. Ole yllättävä

Vilkaise kumppanisi kalenterista hänen tulevat menonsa. Haluaisitko yllättää hänet viemällä konserttiin tai vain tarjoilemalla aamiaisen sänkyyn?

9. Työsähköposti

Käytä pieni osa työpäivästäsi sähköpostin läpikäymiseen. Tänä aikana voit vastailla viesteihin tai poistaa tarpeettomat viestit.

10. Pidä työpöytä siistinä

Siisti työpöytä helpottaa työn tekemistä. Kaikki aikasi ei kulu sotkupinojen penkomiseen, vaan siisti työpöytäsi tukee tehokasta työpanostasi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat