Tehdäänkö Skodasta Dacian kilpailija premiumia riisumalla? "Voisi keskittyä Itä-Euroopan markkinoille"

0:47
Skoda toi myyntiin panssaroidun Superbin.

Volkswagen-konserni haluaa terävöittää brändiensä identiteettiä ja erottaa ne toisistaan nykyistä selvemmin.

Volkswagen-konserni harkitsee profiloivansa Škodan entistä selkeämmin Itä-Euroopan markkinoille suunnatuksi edulliseksi automerkiksi, missä se kilpailisi samoista asiakkaista kuin esimerkiksi Hyundai, Kia ja Dacia.

– Haluamme selkeyttää tuotteidemme brändi-identiteettejä, sanoo Volkswagen-konsernin tuotestrategiasta vastaava Michael JostAutomobilwochelle.

– Skoda voisi keskittyä entistä enemmän Itä-Euroopan markkinoille ja asiakkaisiin, jotka haluavat autoltaan etenkin funktionaalisuutta, Jost sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että Skoda valmistaisi jatkossa enimmäksen kohtuuhintaisia automalleja ja riisuisi autoistaan premiumvarusteita.

Mietinnässä on myös konsernin espanjalaismerkin Seatin imagon kirkastaminen. Seatin halutaan vetoavan ostajien tunteisiin samalla tavalla kuin Fiat Chryslerin valmistaman Alfa Romeon. Tämän ajatuksen esitti aikoinaan jo hiljattain edesmennyt Ferdinand Piëch.

Myös Volkswagen-brändin autojen imagoa muokataan tarvittaessa uudelleen niin, etteivät VW, Seat ja Skoda muistuttaisi liikaa toisiaan ja kilpailisi samoista asiakkaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja