Teetä kotitöitä ja anna lapsen epäonnistua – muutama yllättävä keino lisää lapsen menestymismahdollisuuksia

Miksi"tyttöjen ja  poikien leluista"pitäisi jo luopua? Asiantuntija vastaa 2:41
Miksi "tyttöjen ja poikien leluista" pitäisi jo luopua? Asiantuntijan mukaan ainakin näistä syistä.

Vanhempien, jotka toivovat lapsestaan menestyvää, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti muutamaan asiaan. Tutkimustulosten johtopäätökset kokosi yhteen Medical Daily -sivusto.

Jo aiemmin julkaistussa tutkimuksessa on havaittu, että työssäkäyvien äitien tyttäret menestyvät paremmin työelämässä ja heidän poikansa tekevät enemmän kotitöitä. On myös muutama muu tutkitusti todistettu kikka, joiden avulla vanhemmat voivat auttaa jälkikasvuaan elämässä eteenpäin.

Syökää yhdessä 

Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan lapset, joiden perhe on syönyt yhdessä saman pöydän ääressä, välttyvät myöhemmin todennäköisemmin vertaispaineen, alhaisen itsetunnon, lihavuuden ja päihteiden väärinkäytön vaikutuksilta. 

Ei ruutuaikaa tai rajoitettu ruutuaika 

Tutkimusten mukaan jatkuvasti ruutujen äärellä olevien lasten aivoihin syntyy jopa pysyviä muutoksia. Ruutuajan tulisikin olla rajoitettua, ja se ei saisi viedä aikaa liikunnalta, nukkumiselta ja sosiaaliselta vuorovaikutukselta. 

Passiivinen ruutuaika ei myöskään valmista lasta reaalimaailman sosiaalisuudelle. 

Kotityöt tekevät lapselle hyvää 

Lapset, jotka tekevät enemmän kotitöitä, ovat aikuisena todennäköisemmin asiantuntijatyössä.

Lapselle kannattaa siis antaa sopivasti kotitöitä tai tehdä niitä hänen kanssaan yhdessä. Lapsentasoinen, sopiva vastuunotto on lapselle hyväksi. 

Anna lapsen epäonnistua 

Väite voi kuulostaa hurjalta, mutta lapset, jotka saavat epäonnistua, saavat samalla tärkeän oppitunnin.

Epäonnistumiset valmentavat lasta myöhemmän elämän haasteille: kun lapsi oppii, miten epäonnistumisesta selvitään, hän saa tärkeitä kokemuksia. Lapsen arkea ei tulisikaan tasoittaa liikaa: tämän on tärkeää oppia, että elämässä tulee eteen myös pettymyksen tunteita, eivätkä ne ole vaarallisia. 

Lue myös:

    Uusimmat