Äiti paljastaa, mitä kysyy lapsiltaan joka päivä koulun jälkeen: "Se muutti tunnelman lähes välittömästi"

0:49
Äiti jätti omat valmistujaisensa väliin poikansa takia – seurasi upea yllätys

Courtney kysyy tyttäriltään joka päivä saman kysymyksen koulun jälkeen. Tuo kysymys kuuluu "mitä kilttiä teit tänään?"

Joka päivä Courtney Byrne kysyy lapsiltaan samaa asiaa. Kun lapset tulevat koulusta, Courtney kysyy heiltä "Mitä kilttiä teit tänään?"

– Jos olisi yksi asia, jota koulumme (ja yleensäkin maailma) tarvitsisi, se on enemmän kiltteyttä, joten päätin jakaa päivärituaalimme ja sen, miksi toivon sen jatkuvan vuosien ajan, neljän lapsen äiti Courtney kuvailee Scary Mommy -sivustolla.

Aiemmin keskustelut olivat kärttyisiä

Courtney huomauttaa, ettei suinkaan ole rauhallinen, täydellinen äiti, jonka lapset osaavat aina käyttäytyä kauniisti. Sen sijaan hän hakee lapsiaan koulusta sotkuisella pikkupakulla, jonka takapenkillä lapset kinaavat ja sottaavat.

– Kysyin ennen tytöiltä, miten heidän päivänsä meni, yleensä hieman epäkiltillä, ärsyyntyneellä äänensävyllä. Sain vastaukseksi "hyvin" enkä muuta, Courtney kuvailee.

"Yhtenä päivänä, hetken mielijohteesta..."

Hän myöntää, että perhe oli jämähtänyt toistamaan samaa, ankeaa kaavaa.

– Yhtenä päivänä, hetken mielijohteesta kysyinkin: "Kerro, mitä kilttiä teit tänään". Se muutti auton tunnelman lähes välittömästi. Kysyin samaa seuraavana päivänä, ja siitä jäi tapa, Courtney kuvailee.

Courtneyn tyttäret. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Courtney kertoo ymmärtäneensä pian koulun aloituksen jälkeen, etteivät kaikki lapset ole hyviä koulussa tai saa hyviä numeroita. Siksi keskusteluissa voisikin keskittyä saavutusten sijaan siihen, että kasvattaa lapsistaan hyviä ihmisiä.

Teki päivän keskustelusta positiivisen

Courtneyn mukaan kiltteyskysymys teki auton tunnelmasta ja päivän keskustelusta positiivisen. Kysymys on tärkeä myös siksi, että toisinaan tytöt kertoivat myös hetkistä, joina joku koulussa ei ollutkaan kiltti.

– Ei ole helppoa jakaa sitä, että ihminen oli sinulle ilkeä. Se voi tuntua nololta. Se ei ole jotakin, mistä on ylpeä, Courtney sanoo.

Courtney pääsi kysymyksen avulla myös kertomaan lapsilleen, että kaikki teot eivät ole kilttejä. Kun lapsi esimerkiksi kertoi huutaneensa toiselle, huonosti käyttäytyneelle lapselle "Kukaan ei enää koskaan leiki kanssasi", Courtney pääsi selittämään, että asian voisi ilmaista myös kauniimmin.

– Oli päiviä, kun sain vastaukseksi hyvin, hyvin kärttyisän "en tehnyt mitään kilttiä tänään", mikä on myös ok. Ihmiset eivät ole mahtavia ja kilttejä joka päivä. Kaikilla on huonoja päiviä toisinaan. Lasten täytyy tietää, että tällainen tunne on normaali, Courtney kuvailee.

"Kiltteyteen keskittyminen muutti elämäämme positiivisesti"

Courtney uskoo, että kiltteyskysymys on hyvä tapa kasvattaa mukavia lapsia.

– Se, että tiedät lapsesi arvosanat ja miten heillä menee koulussa, on akateemisesti tärkeää, mutta minusta sen ei tarvitse olla ensimmäinen asia, jota kysyt koulun jälkeen, Courtney sanoo.

– Kiltteyteen keskittyminen muutti elämäämme positiivisesti. Haluan lasteni ajattelevan, että heidän kiltteytensä tekee heistä menestyneempiä kuin muut asiat. Kun kysyn heiltä kiltteydestä ennen kuin kysyn akateemisista suorituksista, toivon heidän alkavan ymmärtää kilttinä ihmisenä olemisen tärkeyden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja