Teemu Suniselle valtava helpotus Meksikon MM-rallissa – "Pomo pyysi, että nyt pitäisi ajaa tulosta"

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Sunisen tallikaverilla Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi!

Teemu Sunisen suu venyi leveään hymyyn Meksikon MM-rallin maalissa, vaikka hän taipui Ott Tänakille kamppailussa kisan kakkossijasta.

M-Sport Fordia edustava Suninen teki Meksikon sorakilpailussa selkeästi kauden parhaan suorituksensa. Suninen piti pitkään kakkossijaa hallussaan, mutta lopulta hallitseva maailmanmestari jätti suomalaisen taakseen.

Palkintokoroke ei ole liian tuttu paikka Suniselle, sillä kyseessä oli jokelalaiselle vasta kolmas palkintosijoitus.

– Alkukausi oli vaisu, mutta nyt pystyin näyttämään omaa vauhtiani ja tasoani. Kakkossija ei ollut kaukana, mutta meillä oli pieniä harmeja. Ajoa olisi voinut parantaa, ja autosta hajosi jarrutkin. Viimeiset kolme pätkää tulimme kolmella jarrulla, mutta ei se paljon haitannut, Suninen sanoi.

– Pääosin pystyimme pitämään hyvää vauhtia ja ajamaan puhtaasti. Se toi hyvän sijoituksen. Saa olla tyytyväinen viikonloppuun, Ford-kuski summasi.

M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson oli toivonut Suniselta tasonnostoa Ruotsin rallin alakanttiin menneen esityksen jälkeen. Suninen vastasi Meksikon-suorituksellaan upeasti huutoon.

– Onhan se hieno juttu, että sain tehtyä tällaisen tuloksen. Varsinkin kun pomo pyysi, että nyt pitäisi ajaa tulosta, ja sen pystyin suorittamaan. Siinä mielessä on helpottunut ja kiitollinen olo.

Meksikon MM-ralli päättyi ennenaikaisesti jo lauantai-iltana paikallista aikaa, kun kisajärjestäjät päättivät jättää sunnuntain pätkät ajamatta. Kuljettajilla ja muulla tiimiväellä on kiire palata Euroopan puolelle ennen kuin rajoja suljetaan koronaviruksen takia.

– Kaikki muut yleisötapahtumat on lopetettu ympäri maailman, joten näen, että oli oikein lopettaa tämäkin kilpailu. Ainahan sitä haluaisi ajaa, mutta parempi näin, Suninen sanoi.

Rallin MM-sarja jää nyt pidemmälle tauolle. Argentiinassa oli tarkoitus ajaa huhtikuussa, mutta kilpailua on siirretty koronatilanteen vuoksi. Toukokuun lopussa ohjelmassa on Portugalin ralli, joka kuitenkin on perumisuhan alla.

Lue myös:

    Uusimmat