Teemu Suninen sai käskyn WRC-tallin pomolta: "Kai tästä joutuu sitten ylitöihin"

4:02
Toyota-tallissa ei vielä Espanjassa päästy availemaan samppanjapulloja mestaruuden kunniaksi

Teemu Suninen teki onnistuneen suorituksen viime viikonlopun Katalonian MM-rallissa.

M-Sport Ford -tallin elokuussa jättänyt Suninen kilpaili ensimmäistä kertaa Hyundain uudella i20 N Rally2 -autolla. Sunisen tehtävänä oli kerätä dataa uudesta kilpurista, mutta samalla hän pääsi näyttämään vauhtiaan Hyundain tiimijohdolle.

Suninen sijoittui WRC2-luokassa toiseksi autolla, joka ei ole vielä täysin valmis. Suomalaisen tulos menikin vahvasti positiivisen puolelle.

– Päälliköltä (Andrea Adamolta) tuli ennen kilpailua tavoite, että aja maaliin, koeta saada ymärrystä autosta ja anna siitä palautetta. Sen lisäksi meillä oli myös hyvä vauhti, kun muutamille pätkille tuli pohjat ja luokassa toinen sija, Suninen iloitsi MTV Urheilulle.

Suniselta tulikin heti hyvää palautetta autosta.

– Auto aliohjaa keskellä mutkaa, varsinkin hitaammissa mutkissa. Sinne kun löydetään parannusta, saadaan autoon varmasti lisää vauhtia ja vietyä autoa oikeaan suuntaan.

Suninen on kilpaillut tällä kaudella kolmella eri autolla WRC2-luokassa. M-Sportilla hän ajoi Ford Fiesta Rally2 -menokilla kolmessa MM-rallissa, Suomen osakilpailussa hän otti voiton Volkswagen Polo R5:llä, ja nyt Hyundailla tuli kakkossija.

– Ehkä tämä on vielä toistaiseksi haastavin ajaa. Balanssia puuttuu aika paljon erityyppisissä mutkissa. Auto on myös herkkä olosuhteille. Joissakin paikoissa ollaan liian aliohjaavan puolella ja joissakin yliohjaavan puolella. Yleinen balanssi on hyvä, mutta se on herkkä muutoksille, Suninen selvitti.

Suninen teki vaikutuksen tallipäällikkö Adamoon Katalonian asvalttirallissa. Tämä tietää lisää hommia jokelalaiselle.

– Adamo jo vähän käski, että joutuu testihommiin. Tai pääsee, Suninen naurahti.

– Kai tästä joutuu sitten ylitöihin. Se on hyvä homma, että päästään testaamaan lisää ja saadaan kehitystestivastuuta. Lähinnä sitä olenkin halunnut tämän projektin suhteen.

Suninen pääsee myös kilpailemaan Hyundain kilpurilla kauden päättävässä Monzan MM-rallissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja