Teemu Suninen: Ei me olla tänne tultu Suomen mestaruuksista ajamaan

Rengasrikko pilasi Latvalan kisapäivän 1:33
Perjantain kooste: Rengasrikko pilasi Latvalan päivän.

M-Sport Fordin Teemu Suninen on parhaana suomalaiskuljettajana viidentenä Korsikan MM-rallissa perjantain ajopäivän jälkeen. Kisan johdossa on hieman yllättäen Sunisen tallikaveri Elfyn Evans.

Walesilainen johtaa rallia 4,5 sekunnin turvin ennen Toyotan virolaiskuski Ott Tänakia. Hyundain Thierry Neuville on kolmantena 9,8 sekuntia Evansin takana.

- Ei me olla tänne tultu Suomen mestaruuksista ajamaan. Toki se on aina kiva olla paras suomalainen. Auto pelittää hienosti. Voi hymyssä suin ajella, Suninen summasi päivän päätteeksi.

- Huomenna lähdetään ajamaan samalla tavalla. Pätkät ovat kaikille muille jollain tapaa tuttuja. Katsotaan, miten se vaikuttaa, Suninen jatkoi.

"Ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa"

Fordin suorituskyky asvaltilla on ollut yllätys, kun taas Citroenin vauhti on ollut erittäin vaisua. Sunisen ero kärkeen on reilut puoli minuuttia. Neljäntenä oleva Hyundain Dani Sordo on vain vajaan viiden sekunnin päässä, mutta takana puolestaan vaanii Citroenin kaksikko Sebastien Ogier sekä Esapekka Lappi.

- Hyvää työtä on toistaiseksi tehty. Säädöt ovat hyvät. Testattiin yhdessä Elfynin kanssa avoimesti kaksi päivää. Ei tunnu olleen huono vaihtoehto, Suninen kertoi.

- Ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. On aika turhauttavaa, kun ei oikein pääse mihinkään. On sääli, että me mentiin testeissä niin metsään säätöjen kanssa. Tosin tänään oli aika erilaiset tiet kuin testeissä, Lappi puolestaan jutteli.

Lappi lähti hakemaan Korsikalta jopa ykköspalkintoa, mutta perjantain jälkeen pieksämäkeläinen on vasta seitsemäntenä 46,3 sekuntia kärkeä perässä.

- Ärsyttää. Ajattelin, että tämä olisi voinut olla ainoa ralli, jonka voin voittaa tänä vuonna, ja meni heti ihan perseelleen, Lappi manasi.

Toyotan Jari-Matti Latvalan kisa meni pilalle viidennellä erikoiskokeella, kun rengasrikon takia eroa kärkeen tuli yli kolme minuuttia. Kokenut suomalainen on tuloksissa vasta 13. sijalla.

Skodan Kalle Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa liki kolmen minuutin erolla.

Lue myös:

    Uusimmat