Teemu Pukki aiheutti Liverpoolille sydämentykytyksiä – Norwichille musertava loppu

Teemu Pukin edustama Norwich joutui taipumaan jalkapallon Englannin Valioliigaa johtavalle Liverpoolille lukemin 0–1.

Pukki oli aiheuttamassa Liverpoolille ensi kerran sydämentykytyksiä, kun peliä oli takana 35 minuuttia. Joukkuekaveri Lukas Rupp pääsi tilanteessa läpi ja haki lyhytsyöttöä viereensä Pukille. Suomalaistähti olisi päässyt sihtaamaan palloa miltei tyhjään maaliin, mutta Liverpool-maalivahti Alisson ennätti heittäytyä syötön tielle.

Toisella jaksolla Norwich kävi lähimpänä maalintekoa 72. minuutilla, kun Alexander Tettey pyssytti pallon pienehköstä kulmasta tolppaan.

Kuutisen minuuttia myöhemmin Norwich joutui nielemään karvasta kalkkia, kun Liverpool osoitti niin usein tällä kaudella nähdyn kovuutensa. Vaihdosta kentälle tullut Sadio Mane kesytti rangaistusalueella Jordan Hendersonin pitkän syötön ja pamautti pallon upeasti häkkiin.

Pukki pääsi yrittämään tasoitusta vielä viime minuuteilla, mutta Liverpool-vahti Alisson koppasi suomalaisen rangaistusalueen rajan takaa lähettämän laukauksen.

Maalivahti Tim Kruliin Norwich ei kaatunut. Loisto-otteita esittänyt konkari pysäytti muun muassa pariinkin otteeseen huipputonteista maalintekoa yrittäneen Naby Keitan.

Sarjaa ylivoimaisesti johtava Liverpool on nyt voittanut 25 kauden 26 Valioliiga-ottelustaan. Kerran se on jäänyt tasapeliin. Norwich on jämähtänyt jumboksi.