Teelusikoita, rypsiöljyä ja kylmää vettä – oletko kokeillut tällaisia ihonhoitokikkoja?

Miten suomalaisnaiset huolehtivat ihostaan? Laaja kysely paljastaa parhaimmat kotikonstit ihonhoitoon, joissa avainsanat ovat helppous ja edullisuus. Oletko itse kokeillut näitä ihonhoitovinkkejä?

Ihonhoitoon toimivat erinomaisesti muun muassa riittävä vedenjuominen, erilaiset öljyt sekä riittävän pitkät yöunet, selviää laajassa Lifestyle-kyselyssä.

Ihonhoidossa ei aina turvauduta tuttuihin hoitotuotteisiin, vaan kauneuskikkoja voidaan hakea myös jääkaapista.

Kotikonstit ihonhoitoon – lue suomalaisten vinkit!

Edullisten ihonhoitokikkojen valmistamiseen tarvitset esimerkiksi sokeria, kylmää vettä, kurkkua, sitruunaa tai erilaisia öljyä. Nämä tuotteet eivät ole kalliita, joten jokainen voi takuulla kokeilla näitä keinoja myös kotona.

"Kurkkunaamio aamuisin ja paljon vettä!"

"Hiero sitruunaa ihollesi niin saat pehmeän ja heleän ihon."

"Kerran viikossa kasvojen ja vartalon iholle hierotaan mieluiten saunassa maapähkinäöljyä, mikä energisoi koko kehon."

"Teelusikat pakkaseen hetkeksi ja silmien alle. Silmäpussit saavat kotikonstein kyytiä."

"Käytä kasvojenpesussa aina kylmää vettä! Se raikastaa aamulla väsyneet kasvot ja pienentää ihohuokoset."

"Säännöllinen kuoriminen ja tehokas kosteutus on paras vinkki! Paras itse tehty kuorintavoide valmistuu kun sekoittaa sokeria ja oliiviöljyä keskenään. Runsas saunominen puhdistaa ja pehmeyttään ihoa hyvin."

"Olen 17-vuotiaasta asti puhdistanut silmämeikin rypsiöljyllä. Olen 46-vuotias, eikä minulla ole ryppyjä silmien ympärillä. Tämän neuvon antoi aikoinaan kauneudenhoitoalan ammattilainen."

"Ihon perusteellinen puhdistus ja kosteutus ennen nukkumaanmenoa. Riittävä vedenjuonti. Myös omatekemä naamio luomuhunajasta sekoitettuna oliiviöljyyn ravitsee ihoa syvältä."

"Kookosöljy ihon kosteutukseen, varsinkin nyt tähän aikaan vuodesta! Käy myös puhdistukseen, liian öljyn saa helposti vanulapuilla pois ja iholle jää pinnalle ohut kerros."

Ihonhoidon kulmakivet ovat suomalaisilla hallussa

Ihosta kannattaa pitää hyvää huolta, sillä silloin myös koko keho voi paremmin. Kyselyn mukaan tehokkaimpia keinoja ovat muun muassa veden riittävä juominen sekä meikkien peseminen aamuin illoin. Ihonhoidon kulmakivet, kuten riittävä kosteuttaminen sekä kuorinta, ovat kyselyn perusteella suomalaisilla hyvin hallussa.

"Pitää muistaa perusasiat. Veden juonti ja erilaiset ihonhoitorutiinit pitävät ihon kunnossa. Puhdistus, kasvovesi, silmänympärysvoide ja päivä- ja yörasva ovat hyviä tapoja pitää iho kauniina."

"Pese meikit joka ilta ja kosteuta iho hyvin."

"Säännöllinen ihon putsaaminen ja kuorinta, mutta myös riittävän runsas kosteuttaminen. Monet rypyt johtuvat liian kuivasta ihosta, samoin näpyt."

"Pintakuivalle iholle aamuisin puhdistukseen pelkkä kasvovesi, jonka jälkeen kosteusvoide."

"Pelkkä päivä- ja yövoide ei riitä kosteuttamaan ihoani, vaan laitan aina ensin alle kosteuttavan seerumin."

"Älä unohda silmänympärysvoiteen päivittäistä käyttöä."

"Käytän kauneusseerumia kaksi kertaa päivässä, se saa ihon tuntumaan sileältä ja näyttää kauniilta."

"Joka päivä kannattaa käyttää syväpuhdistavaa emulsiovoidetta. Sen jälkeen putsataan kasvot kasvovedellä. Sen jälkeen kannattaa laittaa kosteuttavaa kasvorasvaa. Viikonloppuisin ei mielellään meikkiä, jotta iho saa hengittää. Juo paljon vettä."

"Luin, että kuivaihoisten kannattaa käyttää suihkussa suihkusaippua sijaan kosteusvoidetta. Kokeilin sitä ja se ihan oikeasti toimi!"

"Kerran viikossa kasvojen alueen ihon kuorinta edistää ihon uudistumista. Kaikkein tärkein ohje ihonhoidossa on kuitenkin riittävä uni!"

"Aamuin illoin naaman pesu ja meikkien pesu pois, vaikka kuinka väsyttäisi. Silmä- ja kasvovoiteen säilytys kylmässä jääkaapissa virkistää ihoa."

"Kolmea tärkeintä ei saa missään nimessä unohtaa: kasvojen pesuemulsio, kasvovesi sekä kasvovoide. Jos tuotteet ovat vielä laadukkaita, niillä pärjää pitkään!"

"Kosteuta, kosteuta, kosteuta! Kiristävä tunne kasvoilta on saatava pois, ja hyvin (eli päivittäin) kosteutettu iho on kaunis ja pysyy kauniina pidempään! Kosteutettu iho hehkuu."

Lue lisää ihonhoidosta:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat