Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tee makumatka Unkariin – Testaa nämä herkulliset reseptit

Kuva: Makuja-sivut
Kuva: Makuja-sivut
Julkaistu 04.05.2010 15:00(Päivitetty 20.11.2012 15:36)

Huomenna Studio55.fissä tehdään nojatuolimatka Unkariin kokki Sami Garamin seurassa. Makumatkan voit tehdä myös omassa keittiössä: tässä muutama herkullinen unkarilainen resepti!

Testaa neljää herkullista ja tuhtia reseptiä unkarilaisen keittiön sydämestä.

Unkarilainen gulassi

1 kg naudan etuselkää tai rintaa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

2 rkl tomaattipyreetä

3/4 dl paprikajauhetta

1 litra lihalientä

voita paistamiseen

suolaa ja pippuria

Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa liha 2 cm:n paloiksi. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet.

Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla ja ruskista ne paistinpannulla. Kun lihakuutiot ovat kauniin ruskeita, siirrä ne pataan. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla yhdessä tomaattipyreen kanssa ja siirrä sitten pataan. Ripottele päälle paprikajauhe ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja jätä pata hautumaan tunniksi.

Tarkista maistamalla, että liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla

Pörkölt

600 g porsaan suikalepaistia

2 sipulia

5 valkosipulinkynttä

3 rkl paprikajauhetta

2 rkl tomaattipyreetä

4 rkl öljyä

2 lihaliemikuutiota

mustapippuria

1 dl smetanaa


Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Lämmitä öljyä padan pohjalla ja lisää joukkoon sipulit ja lihat. Ruskista kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhe, tomaattipyree ja mustapippuria.

Ruskista edelleen varoen, etteivät mausteet pala pohjaan. Lisää lihaliemikuutiot ja vettä ja hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet. Aikaa kuluu tunnin verran riippuen lihan laadusta.

Lisää kastikkeeseen aivan lopuksi smetanaa. Tarjoa makaronin tai galuskojen kanssa.

Galuskat

4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl öljyä

2 dl vettä

1 kananmuna

suolaa


Sekoita vehnäjauhot, öljy, vesi ja kananmuna sileäksi taikinaksi. Mausta suolalla ja anna taikinan levätä tovi.

Keitä suuressa kattilassa suolalla maustettua vettä. Pudottele tai pursota pieniä, sormenpään kokoisia kokkareita taikinaa kiehuvaan veteen ja keitä kunnes galuskat nousevat pintaan.

Siivilöi ne ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Unkarilaiset täytetyt paprikat

6 punaista paprikaa

Täyte:

500 g nautajauhelihaa

1 muna

1 dl keitettyä riisiä

2 rkl tomaattipyreetä

1 rkl paprikajauhetta

4 keitettyä perunaa puristettuna

muskottia

1 dl juustoraastetta

suolaa ja mustapippuria


Sekoita jauhelihaan muna, riisi, tomaattipyree, paprikajauhe, suola ja pippuri.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista hatut ja poista siemenet. Laita vähän puristettua perunaa jokaisen paprikan pohjalle, ripauta hiven muskottia päälle ja nokare voita. Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja ripota päälle juustoraaste. Paista uunissa 35-40 minuuttia.

Lähde: MTV3 Makuja

Studio55.fi-ohjelmassa tehdään nojatuolimatka Unkariin kokki Sami Garamin seurassa keskiviikkona 21. marraskuuta klo 9.25. Lähetys on katsottavissa myös netissä ja Katsomo.fissä.

Muista kylpyläetiketti ulkomailla! Näillä ohjeilla vältät nolot tilanteet

Turistien yleisimmät virheet – Sorrutko sinäkin näihin?

Suomalainen perämies paljastaa ohjaamon salaisuudet – Lennätkö vielä näiden jälkeen?

Top10: Näistä maista löytyvät maailman kauneimmat naiset

Suomalainen Jaakko hankki oman viinitilan saunalla!

Unkarin-matkaaja, varo ylilaskutusta!

Lisää aiheesta:

20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luuletHyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaaJo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolellaSyöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinollaViisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessaHikoilu on kiinni koosta, ei sukupuolesta
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa