Tee leikkimökistä kesän paras puuhapaikka – lue ihanat ideat!

Leikkimökki on lapselle rakas paikka, jossa koetaan parhaat seikkailut ja käperrytään sadepäivänä viltin alle lukemaan sarjiksia. Sisusta siitä ihana ja mukava kesäkoti.

Leikitäänkö kotia? Kesän paras puuhapaikka on ehdottomasti oma mökki, jossa säilytetään suuria salaisuuksia ja leikitään parhaat leikit.

Jokaisessa leikkimökissä on oltava oma leikkikeittiö, joka voi olla niinkin yksinkertainen kuin lasten keittolevy pöydän päällä, muutama hylly ja pikkuinen pöytä jakkaroineen.

Hyödynnä vanhat kastikepurkit ja metallirasiat leikkikeittiössä. Muista myös maito, munat ja öljypurkit, sillä onhan joka kodissa oltava tärkeimmät leivontavälineet! Älä heitä käytettyjä aarteita roskiin, vaan vie tyhjä kenno ja muutama maitotölkki kesän leikkeihin.

Viihtyisyyttä leikkimökkiin

Lasten leikkeihin tulee helposti vietyä ylijäämätavaroita omasta kodista, mutta panosta sielläkin viihtyisyyteen. Valitse vaikkapa yksi teemaväri, jonka ympärille rakennat sisustuksen.

Pienet lapset rakastavat pieniä, kauniita asioita. Pitsit, peilit ja vanhat korurasiat pääsevät leikkimökissä ihailun kohteeksi, joten jos et löydä kodistasi sopivia asioita, hanki niitä pikkurahalla kirpputorilta.

Myös yhteensopiva, kaunis astiasto, kahvipannut ja kattilat löytyvät kierrätyskeskuksen hyllyltä, eikä hinta varmasti huimaa päätä.

Pojalle leikkimökki?

Leikkimökki sisustetaan helposti tyttö-tyyliin, mutta poikakin nauttii oman paikan suomasta rauhasta. Jos tiedät, ettei lapsesi innostu kokkailusta ja koti-leikeistä, tee hänelle mökkiin vaikkapa oma autokorjaamo tai verstas, josta löytyy erilaisia lasten työkaluja ja paikkaansa etsiviä, vanhoja muttereita.

Myös merirosvolaivat ja salaisten agenttien tukikohdat ovat varmasti jokaisen pikkupojan mieleen. Valitse verhoiksi tummat, peittävät ja salaperäiset peitteet, jotta mökki on vain hyvin peiteltyjä valtionsalaisuuksia varten tarkoitettu ja hanki sinne erilaisia, elektronisia vimpaimia, kuten vanhoja kännyköitä, erilaisia ohjekirjoja ja kuulokkeita.

Leikkimökin rauhassa

Leikkimökissä tehdään paljon muutakin kuin leikitään kotia, vai muistatko vielä, miten ihanaa oli lukea sarjakuvia peiton alla, kun sade ropisi kuuluvasti ohueen kattoon?

Pehmeä sohva tai pieni sänky on jokaisen leikkimökin, etenkin jos varaat sinne torkkupeittoja ja ihanan upottavia tyynyjä, joiden turvassa voi ottaa vaikkapa pienet unet.

Lukunurkkaus vaatii tietysti myös hyviä kirjoja, vanhoja lasten klassikkoteoksia ja lupaavia uutuuksia varten kannattaa lukupaikkaan varata myös pieni kirjahylly, yöpöytä tai vaikkapa kaunis puulaatikko.

Ps. Tärkeintä jokaisen leikkimökin suunnittelussa on kuitenkin kysyä käyttäjän mielipidettä – millaisen kesäpaikan sinun lapsesi haluaa? Ja muista, ettei leikkimökki ole vain lasten löhöpaikka, kyllä sinne voi käpertyä hieman isompikin ihminen...

Kuvat: Designers Guild,/ Shutterstock

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja