Mainos

HS:n mielipidekirjoitus kuvaa tukijärjestelmän järjettömyyttä: Kolmen lapsen äiti joutui jättämään työnsä, jotta perhe tulisi toimeen

Nainen joutui luopumaan työstään Kelan tukijärjestelmän erikoisuuden vuoksi, kertoo nimimerkki Tukijärjestelmän kurittamat Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessa.

Kirjoittaja kertoo, että hänen veljensä perheessä on eletty vuosia niukasti. Veljen vaimo putosi työelämästä perheen esikoisen synnyttyä. Myös veli on ollut ajoittain työttömänä.

Veljen vaimo päätti ratkaista perheen tiukan tilanteen ryhtymällä perhepäivähoitajaksi. Ajatuksena oli, että hän voisi työskennellä kotona ja hoitaa samalla omia lapsiaan.

Kirjoittajan mukaan Kela kuitenkin päätti, että koska veli on työtön, kotona hoidettavista omista lapsista saatava kodinhoidon tuki vähennetään hänen työttömyyspäivärahastaan.

Kirjoittajan mukaan Kelan päätös tarkoittaa viiden hengen perheelle noin 600 euron menetystä kuukaudessa.

Koska perheellä ei ole varaa menettää niin suurta summaa, naisen on palattava takaisin työttömäksi.

– Pettymys on ollut valtaisa paitsi menetettyjen tulojen myös omanarvontunnon kannalta nimimerkki "Tukijärjestelmän kurittamat" kirjoittaa.

Mielipidetekstin kirjoittaja tähdentää, että hänen mukaansa ongelma ei ole se, että työttömille maksettaisiin liikaa tukia. Sen sijaan hän kokee, että työtä tekeviä rangaistaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.